Eκδηλώσεις “Ρουμάτων Γη” θα πραγματοποιηθούν στα Παλαιά Ρούματα.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τα εγκαίνια του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. και συνεχίζονται με ξεναγήσεις στη Μνημειακή Ελιά Π. Ρουμάτων, στο Αγροτικό & Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Παλαιών Ρουμάτων, στο παρασκευαστήριο τοπικών προϊόντων του Συνεταιρισμού Γυναικών: “Η Αρχόντισσα”, στο Κέντρο Χειροτεχνίας Συνεταιρισμού Γυναικών: “Η Αρχόντισσα”, στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων, στο φαράγγι Βαβουλέδων, στις βυζαντινές Εκκλησίες του χωριού, σε Βίλλα Ρενιέρη- Ελαιοτριβείο Δημητριάδη. Θα ακολουθήσει στην πλατεία του χωριού συναυλία από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.