1834: Αρχίζει η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα στο Ναύπλιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα.
1895: Εκλογές στην Ελλάδα με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη (φωτ.). Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί της πολιτικής.
1919: Ο Μαχάτμα Γκάντι κηρύσσει την 16η Απριλίου ημέρα προσευχής και νηστείας στη μνήμη των Ινδών διαδηλωτών, που σκοτώθηκαν από τους Βρετανούς, στη σφαγή του Αμριτσάρ. Με αυτήν την κίνηση, ο Γκάντι, εμμέσως πλην σαφώς εκφράζει την αντίδραση του στην κυβέρνηση της Βρετανίας.
1924: Η Ελλάδα, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από το θάνατο του λόρδου Βύρωνα, αποφασίζει να δώσει στον προσφυγικό οικισμό που βρίσκεται κοντά στο Παγκράτι την ονομασία “Βύρωνας” (φωτ.).
1947: Ο τραπεζίτης και οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ρούζεβελτ, Μπέρναρντ Μπαρούχ, αναφέρει για πρώτη φορά τον όρο “Ψυχρός Πόλεμος” για να περιγράψει τις σχέσεις Σοβιετικής Ενωσης και ΗΠΑ.
2001: Στην Ελλάδα, θεσμοθετείται το δικαίωμα στην εξέταση του DNA, γεγονός, που επιτρέπει στους ήδη καταδικασθέντες να προχωρούν στην εξέταση για να πετύχουν αναθεώρηση των ποινών τους και ενδεχόμενη αθώωση.