Ανεμογεννήτριες ύψους 90 μέτρων σε τρεις κορυφές του ορεινού όγκου ανάμεσα σε Πλατανιά και Σέλινο επιθυμούν να τοποθετήσουν εταιρείες για την παραγωγή ρεύματος. Οι ανεμογεννήτριες θα αποθηκεύουν το ρεύμα σε μπαταρίες και θα το μεταφέρουν στο σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στην Κίσσαμο.
Για την αδειοδότηση της εγκατάστασης ζητείται η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης που αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Δήμο Πλατανιά. Σημειώνεται ότι αποφασιστικό ρόλο για την πραγματοποίηση της επένδυσης έχει μόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ από την τοπική αυτοδιοίκηση ζητείται απλά η άποψη!
Σημειώνεται ότι στις 8 Οκτωβρίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης είχε γνωμοδοτήσει θετικά κατά πλειοψηφία (με ψήφους των παρατάξεων Στ. Αρναουτάκη και Α. Μαρκογιαννάκη) υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Αποπηγάδι και συγκεκριμένα για νέο υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 11,5MW που θα αποτελείται από πέντε ανεμογεννήτριες και συσσωρευτές(μπαταρίες). Και αυτό μολονότι οι Δήμοι Πλατανιά και Καντάνου- Σελίνου είχαν γνωμοδοτήσει με τη σειρά τους αρνητικά.
Η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα βρεθεί στις θέσεις “Πλακάκια”, “Λαύριο”, “Αγριμοκεφάλα” στην κορυφογραμμή από τον Πρασσέ μέχρι τα Παλαιά Ρούματα και τα Μεσαύλια προκειμένου να δει τα σημεία για τα οποία έχουν κατατεθεί τα αιτήματα ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει τους τοπικούς δήμους στο δημαρχείο του Πλατανιά.
Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης ανέφερε στα “Χ.ν.” πως ο Δήμος Πλατανιά θα εκφράσει τις θέσεις του στην Επιτροπή και ο ίδιος θα ζητήσει να μάθει αν υπάρχει χωροταξικό για τις ΑΠΕ στην Κρήτη και αν αυτό είναι θεσμοθετημένο. Τις αντιρρήσεις του αναφορικά με τα σχέδια για «ανεμογεννήτριες σε όλες τις κορυφογραμμές» έχει εκφράσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου- Σελίνου εκπρόσωποι του οποίου θα βρίσκονται επίσης στη σύσκεψη.