Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας στις 9.45 το πρωί και καίει ελατοδάσος πάνω από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, χωρίς να απειλεί το μοναστήρι.Στο σημείο έχουν φτάσει και επιχειρούν 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ σε απόσταση υπάρχουν τρία επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής, διότι η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή στην πλαγιά του βουνού και είναι αδύνατο να προσεγγίσουν αυτοκίνητα και να γίνει εγκατάσταση. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το πεζοπόρο τμήμα που επιχειρεί στο βουνό έχει οριοθετήσει τη φωτιά και συνεχίζει την κατάσβεση.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.