13.4 C
Chania
Κυριακή, 9 Μαρτίου, 2025

Σε ύφεση οι φωτιές στα Χανιά

Σε ύφεση, σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Γιάννη Μαραγκάκη  βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές στον νομό Χανίων, στον Αποκόρωνα και στον Κακόπετρο.

 

Στην περιοχή του Αποκόρωνα όπως και στον Κακόπετρο αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέριο στην περιοχή Καλαμίτσι Αλεξάνδρου στον Αποκόρωνα αλλά και σε άλλα δύο σημεία στις Βρύσες υπύρξε αναζωπύρωση της φωτιάς, μέτωπα τα οποία όμως ευτυχώς χάρη στις δυνάμεις πυρόσβεσης τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς λόγω των ανέμων υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης.

Όσον αφορά την περιοχή του Κακόπετρου, τέθηκε σε ύφεση αργά το απόγευμα της Τρίτης. Από την πύρινη λαίλαπα γλίτωσαν ανθρώπινες ζωές καθώς εκκενώθηκαν οι οικισμοί, Καλάμι στα Δελιανά και Κοτσιφιανά καθώς και κατοικίες.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον Κακόπετρο ωστόσο επεκτάθηκε προς το χωριό Δελιανά, στην κορυφογραμμή των Μεσαυλίων, στα Κοτσιφιανά προς τα Παλαιά Ρούματα. Καθοριστική για την κατάσβεση της πυρκαγιά η συμβολή του ελικοπτέρου Ericson από την Αθήνα.

Δείτε εδώ,  εδώ και εδώ βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Κακόπετρο


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα