Σε γενικές γραμμές αν και το προηγούμενο διάστημα υπήρξε αρκετή ένταση και καταγγελίες τελικά μάλλον σε πιο ήπιους τόνους κύλησε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΧ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. που έγιναν την Παρασκευή το βράδυ.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 9μμ ενώ νωρίτερα για την εκλογή δύο μελών στην εφορευτική επιτροπή όταν τα 46 σωματεία κλήθηκαν να ψηφίσουν ανάμεσα σε 3 υποψηφίους έλαβαν:
Σχοινοπλοκάκης Γιώργος 36
Φυντικάκης Αντρέας 22
Βαρδάκης Νεκτάριος 17
Η καταμέτρηση πάντως των ψήφων για το νέο Δ.Σ. συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.
Βέβαια δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις ενώ η αντιπολίτευση κατέθεσε ένσταση με την οποία ζητήθηκε να είναι κανονικά υποψήφιος ο επικεφαλής της Στέλιος Βαρουξάκης η υποψηφιότητα του οποίου ακυρώθηκε λόγω ότι είναι μέτοχος της ΠΑΕ Πλατανιά καθώς υποστήριξε ότι από τις 5/8 έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του. Για τον λόγο αυτό ζήτησε να ψηφίσει σχετικά η Γ.Σ. για να απαντήσει ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΣΧ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που νωρίτερα την ίδια μέρα απορρίφθηκαν από τα αρμόδιο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο κ. Βαρουξάκης και με τα οποία ζητούσε να είναι κανονικά υποψήφιος.
O Στέλιος Βαρουξάκης που παρέμεινε εκτός γραφείων όπως και ο πρόεδρος του Κισσαμικού, Αντώνης Ροκάκης και ο Μανώλης Κονταρός.
Να σημειώσουμε εδώ ότι κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης ουσιαστικά στην παράταξη της αντιπολίτευσης ηγήθηκε ο Κώστας Κωνσταντινίδης που επίσης είναι γιατρός όπως και ο σημερινός πρόεδρος της Ενωσης.
Νωρίτερα ο τελευταίος εξέφρασε την αντίδραση του επειδή δεν επετράπη στο σωματείο Λέοντες να ψηφίσει και για κάποιους από τους εκλέκτορες που θεωρήθηκε ότι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και ειδικά του Νέου Κισσαμικού και του Ηρακλή Νεροκούρου.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Συγχαρητήρια στους εκλεγεντες!