Για τα χανιώτικα σωματεία που δραστηριοποιούνται σ’ αθλήματα τα οποία διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια (δηλαδή μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πινγκ πονγκ) η αγωνιστική περίοδος 2014 – 15 δεν συγκαταλέγεται σε αυτές που μπορεί να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός “καλή”, αφού αν εξαιρέσουμε τη “διπλή” άνοδο σ’ εθνική κατηγορία μπάσκετ, στ’ άλλα αθλήματα οι ομάδες μας δεν τα πήγαν καλά.
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση είχε… ανοδική πορεία, κάτι που σίγουρα επηρεάζει όχι μόνον το χανιώτικο, αλλά τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα, ο Νομός μας είχε απώλειες, κάποιες εκ των οποίων μπορούν να “χρεωθούν” σε έλλειψη χρημάτων.
Όμως και οι όποιες επιτυχίες σημειώθηκαν ναι μεν έφεραν χαρά και ικανοποίηση, αλλά με την ύφεση να… συνεχίζει ακάθεκτη, οι προοπτικές για τη νέα σεζόν μόνον καλές δεν είναι και όλα τα ενδεχόμενα, σε ότι έχει να κάνει με συμμετοχές σ’ εθνικές κατηγορίες, είναι ανοιχτά.
Η αγωνιστική περίοδος, λοιπόν, που ολοκληρώθηκε τέλη Ιουνίου έχει αρνητικό πρόσημο για τις χανιώτικες ομάδες τόσο σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, όσο και σε παγκρήτιο.
Η επιστροφή -μετά από 10 χρόνια- του Κύδωνα στη Γ’ Εθνική μπάσκετ ανδρών και του ΟΑΧ -μετά από 6 σεζόν- στην Α2 μπάσκετ γυναικών, ισοσταθμίζουν την -από πολύ νωρίς- αποχώρηση του Ν.Α.Ο. Σούδας από την Α2 βόλεϊ γυναικών και την -πρόσφατη- παραίτηση του ΣΦΠΧ από την Α2 βόλεϊ ανδρών. Έτσι, με δεδομένη την -έστω και μέσα από τα μπαράζ-παραμονή του ΟΑΧ στην Α1 πινγκ πονγκ ανδρών, θα έχουμε δικαίωμα συμμετοχής σε συνολικά τέσσερις εθνικές κατηγορίες, όμως σε αυτήν του χάντμπολ ο Γ.Σ. Χανίων, αποχωρώντας με την ολοκλήρωση του α’ γύρου από την Α2 ανδρών, υποβιβάστηκε και εφ’ όσον συνεχίσει τη δραστηριότητά του, θα πάρει πλέον μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής.
Στις παγκρήτιες διοργανώσεις είχαμε παρουσία στα δυο αθλήματα που διεξάγονται. Στο βόλεϊ, μετά από χρόνια, στα Χανιά ήρθε μόλις ένα τίτλος -από τον Α.Ο. Ακρωτηρίου- στην τελευταία χρονικά διοργάνωση, ενώ στο μπάσκετ τα πήγαμε καλύτερα από πέρυσι, αφού εκτός από τους άνδρες και τις γυναίκες, υπήρξε η διάκριση των παίδων Β’ του Α.Ο. Ακρωτηρίου και κάποιες άλλες σε μικρές ηλικιακές κατηγορίες (όπου οι διοργανώσεις, όμως, είχαν τη μορφή τουρνουά και όχι παγκρήτια εμβέλεια).
Ακολουθεί μια σύντομη ανασκόπηση της περασμένης -πλέον- σεζόν σε ότι αφορά τις ομάδες του Νομού μας που μετείχαν στα τέσσερα αθλήματα του κλειστού.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε παγκρήτιο επίπεδο ήταν περιορισμένο το ενδιαφέρον και τη σεζόν 2014-15, όμως κατά τη διάρκειά της “μπήκε τέλος” σε αυτό και πλέον ο Νομός απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής όχι σε μια, αλλά σε δυο πανελλήνιες κατηγορίες (Γ’ Εθνική ανδρών, Α2 εθνική γυναικών).
Πριν ακόμη αρχίσει το πρωτάθλημα ανδρών, ήταν ξεκάθαρο ότι αν ο Κύδωνας δεν κατακτούσε τον τίτλο, θα θεωρείτο μεγάλη αποτυχία και τελικά κατάφερε -γνωρίζοντας μόλις δυο ήττες- να επιστρέψει- μετά από 10 χρόνια- στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα του Κ. Σδράκα (μετά από πολύ μεγάλο διάστημα είδαμε στον πάγκο ξενομερίτη προπονητή) σημείωσε 11 νίκες και γνώρισε μια ήττα (58-54 από το Δειλινό, στο εκτός έδρας παιχνίδι του β’ γύρου). Στα χιαστί παιχνίδια αντιμετώπισε τον Χάνδακα και τον νίκησε τρεις φορές, φτάνοντας στον τελικό, όπου είχε αντίπαλο τη Μεσαρά. Μετά το αρχικό 2-0 (60-51 στον Κλαδισό, 55-39 εκτός έδρας), στο κλ. Κλαδισού είχε στηθεί φιέστα για τον 3ο τελικό, ο οποίος δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού η ομάδα της Μεσσαράς νίκησε 50-73 και μείωσε 2-1, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να πανηγυρίσει ο Κύδωνας τον τίτλο μακριά από τους φίλους του, μιας και στην 4η αναμέτρηση κέρδισε ξανά στις Μοίρες, αυτή τη φορά με 46-66 και αναδείχθηκε πρωταθλητής.
Στις γυναίκες το πρωτάθλημα ήταν ουσιαστικά… χανιώτικο, αφού ο ΑΟΑΝ έπαιξε μόνον ένα παιχνίδι και οι τρεις άλλες ομάδες ήταν από τον Νομό μας (ΟΑΧ, Αθλητική Ένωση Πλατανιά, ΟΑΧ 2000). Τόσο στην α’ φάση, όσο και στους τελικούς με την Α.Ε. Πλατανιά ο ΟΑΧ δεν συνάντησε δυσκολίες (αν εξαιρέσουμε τον 3ο και τελευταίο της σειράς τελικό) και πήρε εύκολα τον τίτλο. Έτσι μετείχε στα μπαράζ που έγιναν στην Αθήνα, όπου διατήρησε το αήττητο (4 νίκες) και καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον Β’ υποόμιλο Νότου, εξασφάλισε την άνοδο στην Α2 εθνική.
Στους έφηβους, ο -πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία αυτή- A.O. Ακρωτηρίου έμεινε 3ος στην κανονική περίοδο, χάνοντας στην ισοβαθμία με τον ΑΓΟΡ τη συμμετοχή στην επόμενη φάση, ενώ μετείχαν επίσης Κύδων και Αθλητική Ένωση Πλατανιά (τον τίτλο κατέκτησε το Ηράκλειο), στους παίδες Α’ ο Κύδωνας για 1 βαθμό δεν μπήκε στην πρώτη τριάδα που συνέχιζε στην επόμενη φάση (πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Εργοτέλης), ενώ στους παίδες Β’ πρωταθλητής και μάλιστα αήττητος (14 νίκες στο Α’ όμιλο και μια στον τελικό -ο οποίος έγινε στο Ηράκλειο- επί του Σητειακού, που ήταν 1ος στον Β’ όμιλο) αναδείχθηκε ο Α.Ο. Ακρωτηρίου, που πήρε την άνοδο στους παίδες Α’ και μετείχε στο φάϊναλ φορ των παίδων.
Τέσσερις ομάδες αγωνίστηκαν στην κατηγορία νεανίδων, ο ΟΑΧ ήταν 3ος στην κανονική περίοδο, στους χιαστί αγώνες έπαιξε με μειονέκτημα έδρας “κόντρα” στον Ηρόδοτο και αποκλείστηκε με 0-3 νίκες (την “κούπα” πήρε Αρκάδι). Κάτι ανάλογο συνέβη και στις κορασίδες, αφού ο ΟΑΧ ήταν 4ος στην α’ φάση και αποκλείστηκε στα χιαστί παιχνίδια με 1-3 νίκες από τον -μετέπειτα πρωταθλητή- Ηρόδοτο, ενώ στην κατηγορία αυτή μετείχε και η Α.Ε. Πλατανιά, έχοντας καλή παρουσία (κατατάχθηκε 5η).
Τέλος, έγιναν ακόμη τέσσερις διοργανώσεις που δεν είχαν παγκρήτια εμβέλεια, αφού οι ομάδες ήταν χωρισμένες σε ομίλους ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση (οι χανιώτικες μετείχαν μαζί με ρεθεμνιώτικες και επικράτησαν σε τρεις κατηγορίες).
Στους παμπαίδες, η τελική βαθμολογία του Α’ ομίλου ήταν (σε 12 αγώνες): Κύδων1 24, A.O. Ακρωτηρίου 22, ΑΓΟΡ 20, Κύδων2 18, Αθλητική Ένωση Πλατανιά 14, ΟΑΧ 13, Ακαδημία Ρεθύμνου 12 και η αντίστοιχη στον Α’ όμιλο των παγκορασίδων (σε 6 αγώνες): ΟΑΧ 12, ΟΑΧ 2000 9, Αρκάδι 8, Α. Ε. Πλατανιά 7.
Ακόμη, στους μίνι παίδες (τουρνουά “Παύλος Βαρζακιάν”) η τελική κατάταξη στον Α’ όμιλο ήταν (σε 8 αγώνες): A.O. Ακρωτηρίου 16, ΟΑΧ 13, Α.Ε. Πλατανιά 12, ΑΓΟΡ 10, Ακ. Ρεθύμνου 8 και η αντίστοιχη -μετά από 6 αγώνες στον Α’ όμιλο- στις μίνι κορασίδες (τουρνουά “Σούλα Γιαννιουδάκη”): Aρκάδι 12, ΟΑΧ 2000 10, ΟΑΧ 8, Α.Ε. Πλατανιά 4.
* Τη σεζόν 2013-14 δεν κατακτήθηκε παγκρήτιος τίτλος από χανιώτικη ομάδα.
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ – ΟΑΧ (Α1 ΑΝΔΡΩΝ)
Από τη στιγμή που επιτεύχθηκε ο τελικός στόχος, η σεζόν κρίνεται θετική, αφού ο ΟΑΧ (με την ομάδα του οποίου αγωνίστηκαν οι Κώστας Μουτσάκης, Κυριάκος Πενταράκης, Γιώργος Παντερής και Κωνσταντίνος Λεμονής) έστω και αν χρειάστηκε τη διαδικασία των μπαράζ, κατάφερε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.
Στην κανονική περίοδο ο χανιώτικος Όμιλος είχε τη χειρότερη πορεία από τότε που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής ανδρών, αφού δεν κατάφερε να πετύχει νίκη και έμεινε προτελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα. Ευτυχώς ο Α.Ο. Αμφιθέας δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα και ήταν η ομάδα που υποβιβάστηκε απ’ ευθείας στην Α2.
Τελική βαθμολογία (σε 16 αγώνες): Α.Σ. Πέρα Αθηνών 31 (15 νίκες-1 ήττα, 63-16 σετ), Ολυμπιακός 30 (14-2, 59-14), Α.Σ. Ίφιτος Πατρών 29 (13-3, 56-27), Α.Ο. Ταταύλα 25 (9-7, 46-38), Α.Σ. Πρόοδος 22 (6-10, 42-49), Α.Ο. Πεύκης 22 (6-10, 33-53), Γ.Σ. Άρης Βούλας (5-11, 28-53), Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας 20 (4-12, 27-58), Ο.Α. Χανίων 16 (0-16, 18-64), Α.Ο. Αμφιθέας 0.
Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών κατέκτησε τον τίτλο, ενώ Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας και ΟΑΧ πήραν μέρος στα μπαράζ παραμονής, τα οποία -όπως και όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος-διεξήχθησαν στο ΣΕΦ. Στο ειδικό αυτό τουρνουά ενός γύρου μετείχαν επίσης Άρη Νίκαιας (2ος στην Α2) και Α.Ο. Ηράκλειο 2001 (3ος στην Α2) και οι δυο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής τη νέα σεζόν στην Α1, ενώ οι άλλες δυο θα υποβιβάζονταν στην Α2. Τελικά ο χανιώτικος Όμιλος τα κατάφερε, αφού κέρδισε στο καθοριστικό πρώτο παιχνίδι με 4-1 τον Άρη Νίκαιας, ακολούθησε ήττα 3-4 από τη Φιλία Ορεστιάδας και νίκη 4-0 επί του Α.Ο. Ηράκλειο 2001, αποτελέσματα που τον έφεραν στη 2η θέση και έτσι μαζί με την ομάδα της Ορεστιάδας (1η στη βαθμολογία) θα παίζει και τη νέα σεζόν -για 13η συνεχή χρονιά- στην Α1, στην οποία “νέο πρόσωπο” θα είναι ο -πρωταθλητής της Α2- Παναθηναϊκός.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ: Συνεχίζοντας την πολύ καλή παρουσία των τριών τελευταίων χρόνων ο ΟΑΧ ξεχώρισε και φέτος στις πανελλήνιες διοργανώσεις των μικρών ηλικιακών κατηγοριών κοριτσιών. Συγκεκριμένα, μετά από πάρα πολλά χρόνια πήρε μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων, αφού οι Μαρία Λεδάκη, Εύα Φραντζεσκάκη, Ρόδω Πιπεράκη, Δωροθέα Δελάκη, Στέλλα Λαδάκη έφεραν την ομάδα μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε 1-3 από τον Άρη Βούλας και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ακόμη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων, που έγινε στο ΣΕΦ, πήρε δυο χάλκινα μετάλλια, αφού οι Γιώτα Κοτζαμιχάλη, Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη, Ζωή Αγγελίδου και Ανελίζα Βαμβακάκη, κατέλαβαν την 3η θέση στο ομαδικό, ενώ οι δυο πρώτες αθλήτριες κατατάχθηκαν 3ες στο διπλό.
* Τη σεζόν 2012-13 ο ΟΑΧ (με τις Ρόδω Πιπεράκη, Στέλλα Λαδάκη και Μαρία Λεδάκη) είχε πάρει ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό παγκορασίδων, ενώ η Πιπεράκη κατέκτησε χάλκινο στο απλό και μαζί με την Στ. Λαδάκη φόρεσαν επίσης χάλκινο μετάλλιο στο διπλό.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ – Γ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ (Α2 ΑΝΔΡΩΝ)
Ο νεοφώτιστος στην Α2 κατηγορία Γ.Σ. Χανίων ήταν ξανά ο μοναδικός εκπρόσωπος του Νομού μας σε πανελλήνια διοργάνωση χάντμπολ, όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν.
Τα οικονομικά και όχι μόνον προβλήματα “υποχρέωσαν” τη -νεανική σε μεγάλο βαθμό- ομάδα να μη συνεχίσει μετά την πρεμιέρα του β’ γύρου (έχοντας απολογισμό 9 ήττες σε ισάριθμους αγώνες) και έτσι υποβιβάστηκε στη Β’ εθνική.
Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου ο Δημ. Πουλιδάκης χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς αθλητές, ενώ στη συνέχεια “επιστρατεύθηκαν” και κάποιοι “παλιοί”, χωρίς όμως κάτι ν’ αλλάξει. Συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α2 είχαν οι: Μιχελάκης, Βλατάκης, Καμαριανάκης, Σπυρλιδάκης, Λαδάκης, Σταυρουλάκης, Γρηγοράκης, Σοκόλι, Ψώνης, Μυντιλάκης, Σινιοράκης, Σκαλιδάκης, Καμπανιέρης, Αναστασάκης, Παπαϊωάννου, Ντούπι, Μάλαμος, Τερεράκης, Οσιπίδης, Κισκήρας, Μαλεφάκης, Ξανθουδάκης, Φαλτσέτας.
Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι για μια ακόμη φορά η ΟΧΕ δεν έδειξε θέληση να στηρίξει την προσπάθεια του σωματείου και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε δεκτό το -λογικό- αίτημά του να διεξαχθεί στον Κλαδισό ο αγώνας μπαράζ των παίδων, με τον Πανελλήνιο, με αποτέλεσμα ο Γ.Σ. Χανίων να μην πάει στην Αθήνα, όπου τελικά ορίστηκε το παιχνίδι.
ΒΟΛΕΪ
Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ-ΣΦΠΧ: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΣΦΠΧ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2 βόλεϊ ανδρών, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει. Η ομάδα, έχοντας παίκτες αλλά και προπονητή που “μετρούσαν” στον χώρο (κάτι που ανέβασε πάρα πολύ τον προϋπολογισμό του τμήματος) πήρε την 1η θέση στον Α’ όμιλο και έπαιξε απ’ ευθείας στα μπαράζ ανόδου (πέρυσι ήταν 2ος, μετείχε στα μπαράζ των δευτεραθλητών και αποκλείστηκε), αλλά μέχρι εκεί.
Βαθμολογία κανονικής περιόδου (σε 22 αγώνες): ΣΦΠΧ 64 (65-11 σετ), ΟΠΕΡ 54 (61-25), Κύζικος Ν. Περάμου 51 (59-26), Εθνικός Π. 41 (47-37), Απόλλων Αθ. 39 (49-37), Πανελλήνιος 38 (47-36), Μίλωνας 27 (34-47), Ροδίων Άθλησις 23 (33-49), Αργυρούπολη 22 (34-49), Δραπετσώνα 21 (31-51), Ναυπηγεία 12 (19-58), Οδυσσέας Αμαρουσίου 4 (12-65).
Στα μπαράζ που έγιναν στη Λαμία, ο ΣΦΠΧ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, αφού ηττήθηκε και στα τρία παιχνίδια, με Παναχαϊκή (0-3), Ηρακλή (0-3) και Πανερυθραϊκό (1-3). Ο Ν. Μπουτσουρής χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της σεζόν τους Ψάρρα, Παπαδημητρίου, Δεληπρίμη, Πουλή, Φίνο, Κουτρουμπάκη, Χαραλαμπίδη, Καλογεράκη, Καπίρη, Μιχελάκη, Κατσαούνη, Πολυμερόπουλο, Μποτζολάκη.
Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Ν.Α.Ο. ΣΟΥΔΑΣ: Η άνοδος της ομάδας για πρώτη φορά σ’ εθνική κατηγορία δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη, αφού ο σουδιανός Όμιλος έδωσε μόλις τέσσερα παιχνίδια και στη συνέχεια αποχώρησε, με την επίσημη δικαιολογία να είναι κάπως ασυνήθιστη, μιας και στην επιστολή παραίτησης που έστειλε το διοικητικό του συμβούλιο στην ΕΟΠΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «… η απόφαση ελήφθη διότι κάποιες από τις αθλήτριές μας οι οποίες μετεγράφησαν στον Όμιλο για να πλαισιώσουν τη βασική αγωνιστική ομάδα, αθέτησαν τον λόγο για τον οποίο μετεγράφησαν και με διάφορα προσκόμματα και ασήμαντες δικαιολογίες όχι μόνο δεν προσήρχοντο στις καθημερινές προπονήσεις αλλά και δεν συμμετείχαν στους μέχρι σήμερα διεξαχθέντες αγώνες. Ένεκα τούτο η ήδη υπάρχουσα ομάδα μας, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση στους αγώνες που διεξήχθησαν, εντούτοις δεν έχει την αγωνιστική δυνατότητα να ανταποκριθεί πλήρως στην αποστολή της».
Έτσι ο ΝΑΟΣ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την παραμονή του, κάτι που δεν έδειχνε ανέφικτο και ολοκλήρωσε την παρουσία του στην κατηγορία με 4 ήττες. Στο τελευταίο παιχνίδι, με τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, που έγινε στο κλ. Σούδας, η Πελ. Σκούρα είχε χρησιμοποιήσει τις: Μάντακα, Σηφαλάκη, Σολωμού, Μαρκουλάκη, Βλαχάκη, Λ. Λελεδάκη (αρχ. εξάδα), Μηλάκη (λίμπερο), Γκουγκουλή, Κοϊμτζή, Ελ. Λελεδάκη, Τζανετέα, Λεβεντέλη.
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: “Κακή” σε γενικές γραμμές σεζόν για τις χανιώτικες ομάδες, με μόλις έναν τίτλο, στην τελευταία, χρονολογικά, διοργάνωση της ΕΣΠΕΚ.
Τον κατέκτησαν οι παγκορασίδες του Α.Ο. Ακρωτηρίου, κερδίζοντας στον διπλό τελικό τον Ν.Α.Ο. Σούδας με 3-1 εκτός έδρας και με 3-0 στο Καμπάνι.
Στους άνδρες, ο Κύδωνας ήταν 4ος, ενώ την άνοδο στην Α2 πήρε ο ΟΦΗ, που νίκησε δυο φορές στους τελικούς την Άθλεση, στις γυναίκες οι χανιώτικες ομάδες δεν συνέχισαν στα χιαστί παιχνίδια, αφού έμειναν εκτός πρώτης τετράδας (5ος ο Άνεμος, 6ος ο Κύδωνας και 8ος ο ΣΦΠΧ), ενώ πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Άθλεση (κέρδισε στους δυο τελικούς το Αρκάδι, όμως δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2).
Σε παίδες και κορασίδες, όπου τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσαν οι ομάδες του Νομού μας, δεν είχαμε διάκριση, με τους παίδες του ΣΦΠΧ να χάνουν στους τελικούς εκτός και εντός έδρας από τη ΓΕΗ, ενώ στις κορασίδες Κύδωνας και ΣΦΠΧ αποκλείστηκαν στους -διπλούς- ημιτελικούς (τον τίτλο πήρε η Άθλεση, που αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας νίκησε 2-1 στους τελικούς τη Μεσσαρά).
Στους παμπαίδες, ΣΦΠΧ και Κύδωνας έμειναν χαμηλά, ενώ στα πρωταθλήματα-τουρνουά, ο ΣΦΠΧ έχασε στον τελικό των εφήβων (που ήταν και το μοναδικό παιχνίδι της κατηγορίας και έγινε στο Ρέθυμνο) με 0-3 από τη ΓΕΗ, ενώ σε αυτό των νεανίδων δεν πήραν μέρος χανιώτικες ομάδες (το τίτλο κατέκτησε η Άθλεση).
* Τη σεζόν 2013-14 παγκρήτιους τίτλους είχαν κατακτήσει Ν.Α.Ο. Σούδας (γυναίκες), Κύδων (άνδρες), ΣΦΠΧ (παίδες και εφήβους).