Tο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων*, το οποίο υποστηρίζει συστηματικά ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης από τον τζόγο και τα συγγενικά τους πρόσωπα, θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων με τίτλο: «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων εξάρτησης από τον τζόγο». Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.
Μεταξύ άλλων στο σεμινάριο θα συζητηθούν τα εξής:
• Η φύση της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια.
• Τα βασικά χαρακτηριστικά της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, οι δυσκολίες αντιμετώπισής της και οι μύθοι που τη συνοδεύουν.
• Οι τρόποι αντιμετώπισης του συγκεκριμένου φαινομένου και η αξία της αλληλοβοήθειας.
Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει πριν την έναρξη του, να πραγματοποιήσουν μία με δύο συναντήσεις γνωριμίας με τους κοινωνικούς επιστήμονες /εργαζόμενους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, για να ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Με το πέρας του σεμιναρίου όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα που θα πραγματοποιηθούν στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 26/2/2020 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη έως τις 11/3/2020, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του προγράμματος: 28210 23432, καθημερινά 9:00-16:00, έως και την Δευτέρα 24/2/2020, προκειμένου να υπάρχει χρόνος και για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις, που προηγούνται των σεμιναρίων.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν.
*Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι ένα πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια , καθώς και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος