Ένα πρακτικό σεμινάριο για το κρασί και τη σωστή διαχείρισή του διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «με την καθοδήγηση του έμπειρου εισηγητή οι καταρτιζόμενοι θ΄ αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για το κρασί και νέες δεξιότητες σχετικά το σερβίρισμα, την αποθήκευση και τη συντήρησή του, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να τους προτείνουν τις κατάλληλες ετικέτες κατά περίπτωση.
Ενότητες Σεμιναρίου:
Α) Εισαγωγή στον Οίνο
Τι είναι Οίνος;
Αμπελώνας – Οινοποίηση
Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ερυθρωπών & ερυθρών Οίνων
Κατηγοροιοποίηση Οίνων
Ελληνικός Αμπελώνας
Μεγάλοι σταθμοί στην Ιστορία
Διεθνής Αμπελώνας
Β) Service Κρασιού
Προέλευση φυτού & ονοματολογία
Ανάγνωση ετικέτας
Sommelier
Βασικοί τύποι οίνου
Συνθήκες συντήρησης – Θερμοκρασίες
Εξοπλισμός
Service – Αποφυγή προβλημάτων
Μετάγγιση Οίνου
Γευσιγνωσία
Food and wine pairing
Terroir
Διάρκεια σεμιναρίου: 10 διδακτικές ώρες. Σάββατο 03/02/24, 10:00-14:15 και Κυριακή 04/02/24, 10:00-14:15.
Εισηγητής:
Δημήτρης Καρακωνσταντάκης, πτυχιούχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier, πιστοποιημένος στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία, εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT και τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτής σε Ι.Ι.Ε.Κ.».