“Δυνατό” και πάντα χρήσιμο
http://dictionary.com Αν χρησιμοποιείτε συχνά την αγγλική, αν σας προβληματίζουν εκφράσεις, θέλετε να βρίσκετε συνώνυμα, αντώνυμα, ιδιωματισμούς κ.λπ., τότε αυτός είναι ο ιδανικός ιστότοπος για σας! Ενα πανίσχυρο λεξικό που μπορεί και σας καθοδηγεί με ακρίβεια στο να βρίσκετε εκείνο που θέλετε για εργασίες, επαγγελματικά γράμματα και ο,τιδήποτε ακόμα προκύψει. Διαθέτει αναλυτικούς ορισμούς κάθε λέξης που θα πληκτρολογήσετε, έχει ακουστική απόδοση των λέξεων, ακόμα και e-μηχανή μετάφρασης σε πολλές γλώσσες των λημμάτων που επιθυμείτε να μεταφράσετε. Αν πάλι χρησιμοποιείτε περισσότερο τα ισπανικά, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ισπανική βερσιόν του ιστότοπου. Και επειδή, όπως σωστά αναφέρει ο ιστότοπος, «είναι άλλο δυο λέξεις να σημαίνουν το ίδιο και άλλο να σημαίνουν σχεδόν το ίδιο», κάντε μια θέση στα αγαπημένα σας για αυτό το site.
www.diytv.gr Ανακαλύψτε την ελληνική απάντηση στα χιλιάδες ξενόγλωσσα sites που μας δείχνουν πως να φτιάξουμε –σχεδόν- ότιδήποτε μόνοι μας. Αν τα χέρια σας “πιάνουν” ή αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε κατασκευές και άλλα, ο ιστότοπος έχει προτάσεις και λύσεις που φιλοδοξούν να σας λύσουν τα χέρια και είναι το καλύτερο αντίδοτο σε εποχή κρίσης. Μαστορέματα, κηπουρική, μαγειρική, χειροτεχνίες είναι μερικές μόνο από τις στήλες που θα βρείτε, ενώ υπάρχουν και κατατοπιστικότατα βίντεο για όσους είναι περισσότερο οπτικοί τύποι. Και αν το σερφάρισμα εδώ σας… ανοίξει την όρεξη, υπάρχουν και links που οδηγούν σε αντίστοιχες ξένες ιστοσελίδες ώστε να πάρετε και άλλες ιδέες, και άλλες και άλλες! Καλές δημιουργίες!
Το αρχείο του… ίντερνετ!
http://archive.org Φανταστείτε ότι έχετε στα χέρια σας μια μηχανή του χρόνου. Μια ιδιότυπη εφεύρεση που μπορεί να σας βρίσκει σελίδες από το ίντερνετ έτσι ακριβώς όπως “βγήκαν” στον αέρα πριν από χρόνια. Αν τα ταξίδια στο παρελθόν σας γοητεύουν, κάντε τα δικά σας μέσα από αυτό το site και δείτε πως ήταν “στημένες” οι αγαπημένες σας σελίδες τα… παλιά τα χρόνια αλλά και τη θεματολογία τους. Ακόμα θα θυμηθείτε σελίδες που σταμάτησαν πλέον να υπάρχουν, αλλά και βίντεο, κείμενα, σκαναρισμένες σελίδες σπάνιων βιβλίων, μια “ανοιχτή βιβλιοθήκη” για όσους θέλουν να σερφάρουν για τα καλά στην ιστορία του διαδικτύου κ.ά.. Ενας online παράδεισος ερευνητών, σπουδαστών και όσων αγαπούν την διαδικτυακή έρευνα. To καλύτερο; Προσφέρεται εντελώς δωρεάν! Δείτε το!