“Βλέπει” τα πάντα
http://news.originalsignal.com
Eνα υπέροχο “εργαλείο” για τους δημοσιογράφους, αλλά και για όλους όσους ενδιαφέρονται επισταμένως για την επικαιρότητα βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση. Εδώ θα μαθαίνετε στη στιγμή όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη, σε πραγματικό χρόνο, όπως το μεταδίδουν δεκάδες ειδησεογραφικά πρακτορεία και sites. Πρόκειται για έναν πανίσχυρο “πανόπτη” που συγκεντρώνει σε μία μόνο σελίδα τις κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους χρησιμοποιώντας ως πηγές έγκυρους ιστότοπους. Εσείς τώρα, μπορείτε κλικάροντας πάνω σε κάθε είδηση να τη διαβάσετε αυτούσια μεταφερόμενοι στο μέσο που τη μετέδωσε. Υπάρχει κατηγοριοποίηση των ειδήσεων για τη διευκόλυνση κάθε χρήστη, ενώ με μια πλάγια ματιά είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα όσα γίνονται γύρω μας. Από τα καλύτερα του είδους.
Χειροποίητα!
www.shophandmade.com
Είναι η τάση που ξαναθυμηθήκαμε εξαιτίας της κρίσης και κάνει παγκοσμίως θραύση: Απλοί άνθρωποι, φτιάχνουν αντικείμενα με τα χεράκια τους και στη συνέχεια πωλούν τις δημιουργίες τους μέσα από το διαδίκτυο. Χειροποίητα κοσμήματα, πλεκτά, κεντήματα, κεριά, μαρμελάδες και διάφορα ακόμα, μπαίνουν σε διαδικτυακά καταστήματα και διατίθενται σε όσους δεν θέλουν τυποποιημένες ιδέες, αλλά πρωτότυπες και “φρέσκες”. Στη διεύθυνση αυτή, μπορείτε και να αγοράσετε -αν το επιθυμείτε- αλλά και να κάνετε λογαριασμό χρήστη και στη συνέχεια να δίνετε τις δικές σας δημιουργίες προς πώληση! Και ποιος ξέρει; Αν είστε πνεύμα καλλιτεχνικό και οι δημιουργίες σας “ιντριγκάρουν” όσους τις δουν, μπορεί αυτό να είναι το ξεκίνημα μιας νέας καριέρας!
Μουσείο… καμένου φαγητού
www.burntfoodmuseum.com
Το διαδίκτυο φιλοξενεί τα πάντα! Ακόμα και πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως μπορεί να υπάρχουν. Για παράδειγμα αυτό το site “οδηγεί” στο Μουσείο Καμένου Φαγητού! Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με τον ιστότοπο, όλα ξεκίνησαν το 1989, όταν η Ντέμπορα έβαλε να ζεστάνει φαγητό. Το τηλέφωνο χτύπησε, το θέμα την ενδιέφερε προφανώς περισσότερο από το μαγείρεμα και το φαγητό, κάηκε. Αυτό το κάρβουνο, αντί να το πετάξει, η Ντέμπορα το χρησιμοποίησε ως έκθεμα! Το πρώτο έκθεμα του “Μουσείου Καμένου Φαγητού”, το οποίο έκτοτε “εμπλούτιζε” με διάφορα εκθέματα. Και, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το διαδίκτυο έκανε “διάσημο” το Μουσείο!