Time για παιδιά
www.timeforkids.com
Τα παιδιά έχουν και εκείνα το δικό τους περιοδικό TIME με ιστορίες, ειδήσεις και ενδιαφέροντα που τα αφορούν και τα ενδιαφέρουν. Για όσα πιτσιρίκια μαθαίνουν αγγλικά -σχεδόν όλα δηλαδή- ο ιστότοπος είναι ιδανικός προκειμένου και να εξασκήσουν την γλώσσα και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Το σημαντικότερο απ’ όλα: χωρίς να νιώθουν ότι “μαθαίνουν”. Και τούτο επειδή η διαδικασία είναι περισσότερο “παιχνίδι”! Δείτε το μαζί τους!
“Αχρηστο” ίντερνετ!
www.theuselessweb.com
Αυτό τώρα είναι για τις στιγμές της απολύτου βαρεμάρας, ή της απολύτου περιέργειας. Μπαίνοντας εδώ, καλείστε να κλικάρετε το φούξια “παρακαλώ” και αμέσως μεταφέρεστε σε κάποιο από τα χιλιάδες “άχρηστα” sites του Ιστού. Το νέο site ανοίγει σε καινούργια καρτέλα, οπότε αν δεν σας αρέσει η… τηλεμεταφορά, πολύ απλά δοκιμάζετε ξανά. Και ξανά και ξανά. Εδώ θα δείτε το ατέλειωτο… κατρακύλισμα, το ατελείωτο… άλογο, το σκουλίκι που χορεύει, ζωγραφική με… πάπιες, και ένα σωρό ακόμα. Ορεξη να έχετε να δοκιμάζετε.
Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου
http://www.ketepo.gr/el
Ανακαλύψτε ένα ιδιαίτερο μουσείο, το βιομηχανικό μουσείο Ερμούπολης που βρίσκεται στη Σύρο. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον επίσημο ιστότοπο: «Τα κτήρια της βιομηχανικής αρχαιολογίας με την αρχιτεκτονική τους ποιότητα, με τις μνήμες που τα συνδέουν με τις τοπικές κοινότητες, αλλά και με τον ανανεωμένο, σύγχρονο μουσειακό τους ρόλο, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην κοινωνικο-πολιτισμική ανάπτυξη συγκεκριμένων ιστορικών περιοχών.
Στη Σύρο και στην Ερμούπολη, υπάρχει μία πλούσια βιομηχανική κληρονομιά -παλιά εργοστάσια και μουσειακοί χώροι όπως το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, το Βυρσοδεψείο Μενέλαου Κορνηλάκη, καθώς και το Σκαγιοποιείο Γεωργίου Αναιρούση- που σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, για να ανακαλύψετε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους, σε άλλες εποχές, άντρες και γυναίκες ξετύλιγαν την καθημερινότητά τους μέσα από την εργασία. Η ραγδαία αποβιομηχάνιση που έχει συντελεσθεί και εξακολουθεί να συντελείται, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε έννοιες όπως η εκβιομηχάνιση, η καινοτομία και ο εκσυγχρονισμός».