10.4 C
Chania
Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025

Σημεία των καιρών

“Σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί”… και ως παράφραση “ιοί και κορωνοϊοί”.
Είναι γεγονός ότι το 2020, μας… ήλθε με άγριες και απειλητικές διαθέσεις, για την παγκόσμια υγεία κατ’ αρχάς και κατά δεύτερον για την παγκόσμια οικονομία.
Ο κόσμος, ο πληθυσμός ανά τη γη, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις από την ημέρα της εκδήλωσης του νέου κορωνοϊού τον Ιανουάριο στην Κίνα και την ταχεία εξάπλωση της επιδημίας.
Απανωτά τα κρούσματα, με τους θανάτους να φτάνουν τις χιλιάδες.
Σε καραντίνες ολόκληρες περιοχές, εφαρμογή προληπτικών μέτρων παντού, ανησυχίες, φόβοι, προβληματισμοί για το “αύριο”, για την επόμενη μέρα.
Και ως αυτονόητο επακόλουθο, το πλήγμα στην οικονομία με τις απρόβλεπτες διαστάσεις σε κάθε τομέα και την αστάθεια των αγορών.
Διάχυτη στις κοινωνίες η αβεβαιότητα. Απροσδιόριστες οι συνέπειες, απροσδιόριστο και το χρονικό διάστημα διάρκειας όλης τούτης της αναταραχής.
Με τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, να ζητούν και να περιμένουν περισσότερες δαπάνες στον ευαίσθητο αυτόν τομέα, για την ουσιαστική “θωράκισή του” και όχι μόνο με μέτρα που θα “εξαντλούνται” με το πέρας της κάθε τυχόν κρίσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα