Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε με τον Αντιπρύτανη Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη. Η προ ημερών προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών που έχει ως στόχο την ενημέρωση και προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, όπως αναφέρεται σχετική ανακοίνωση.
Ο Αντιπρύτανης κ. Σπανουδάκης ενημέρωσε τον κ. Μαρκογιαννάκη για το πρόβλημα εύρεσης φοιτητικής στέγης, καθώς έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο μόνο στο Ρέθυμνο, παρουσιάζονται 2.000 νεοεισακτέοι ενώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει για τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών ελάχιστα δωμάτια.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ένα άλλο μεγαλόπνοο έργο υποδομής, στην επέκταση της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης, η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την δημιουργία της οποίας δεν αναμένεται να καθυστερήσει.
Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου διοικητηρίου προκειμένου να στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστήμιου σε ένα κτήριο, όπως γίνεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, εξέφρασε ο Αντιπρύτανης.
Τέλος συζητήθηκαν οι σχέσεις και οι μελλοντικές συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίου και τοπικής αυτοδιοίκησης στην λειτουργία και το έργο του Πανεπιστημίου καθώς και σε επίπεδο ερευνητικών προγραμμάτων και προώθησης και εξωστρέφειας των προγραμμάτων σπουδών.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να στηρίζει την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στο νησί και να συντελεί στην ενίσχυσή της προς όφελος των φοιτητών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Υπάρχουν ωστόσο εκκρεμή ζητήματα όπως η επέκταση της βιβλιοθήκης, η διαδικασία της οποίας βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης και η ολοκλήρωσή της θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή, αφού η ανάγκη για επιπλέον χώρο που θα στεγάσει τον επιστημονικό πλούτο που διαθέτει σήμερα η βιβλιοθήκη είναι επιτακτική. Επιπλέον θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καλύψουμε τις ανάγκες των φοιτητών στο θέμα της στέγασής τους. Είναι θέμα επιβίωσης εκείνων και των οικογενειών τους. Τέλος θα πρέπει να συνδράμουμε στην εξωστρέφεια των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου και δη των ξενόγλωσσων τμημάτων του προκειμένου να εξασφαλίσει μια ανταγωνιστική θέση στον νέο χάρτη των ΑΕΙ που διαγράφεται στην Ευρώπη».