8.4 C
Chania
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025

Συνάντηση Παπούλια – Μεϊμαράκη το μεσημέρι

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει στις 2 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και σύμφωνα με εκτιμήσεις βασικό αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου Προέδρου.

Η κυβέρνηση, πάντως, σε κάθε ευκαιρία διαμηνύει ότι η διαδικασία για την προεδρική εκλογή θα ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Βάσει του Συντάγματος ο πρόεδρος της Βουλής είναι αρμόδιος να ορίσει το χρόνο διεξαγωγής των ψηφοφοριών που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο ή θα διαλυθεί, εφόσον προκύψει αδυναμία να συγκεντρωθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων υπέρ ενός υποψηφίου.

Σε πρόσφατη παρέμβασή του, ο κ. Μεϊμαράκης είχε προτείνει μίνιμουμ συναίνεση τουλάχιστον στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα δεσμεύει το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα.

Πηγή: www.in.gr 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα