Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Συνεχίζει να εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στον διεθνή χώρο

Την παράδοση που έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια το τμήμα τεχνικής κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων στον διεθνή χώρο συνέχισαν και φέτος οι εκπρόσωποί του, μετέχοντας σε δυο κορυφαίες διοργανώσεις, μια παγκόσμια και μια ευρωπαϊκή.
Παρά τα γνωστά προβλήματα (κλειστή η 50αρα πισίνα για σχεδόν 8 μήνες, αλλά και κάποια απρόσμενα που προέκυψαν) η “παλιά φρουρά”, δηλαδή ο Αντώνης Τσουρουνάκης και η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, κράτησε “ψηλά τη σημαία” στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών που έγινε στο Λινιάνο της Ιταλίας. Ο 26χρονος χανιώτης πρωταθλητής πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ επιφάνειας με χρόνο που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ ανέβηκε στο βάθρο και με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ επιφάνειας, όπου η Ελλάδα πήρε την 3η θέση, ενώ η 18χρονη κολυμβήτρια αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα και δεν κατάφερε να διευρύνει το σερί των επιτυχιών που είχε.
Όμως και το “νέο αίμα” του χανιώτικου Ομίλου έδωσε το “παρών” με εξαιρετική επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που φιλοξενήθηκε πριν περίπου 2 μήνες στην πόλη μας. Ο Βασίλης Σαλεβουράκης ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ επιφάνειας η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Ροζάννα Λαμπαρδάκη (ασχολούμενη μόλις 7 μήνες με το άθλημα) μετείχε σε τρεις τελικούς με καλύτερη θέση την 6η και ο Αλέξανδρος Πιταροκοίλης (επίσης με ολιγόμηνη παρουσία) σε τρεις, με καλύτερη θέση την 7η. Για τα δυο πρώτα παιδιά, μετά την επαναφορά των προνομίων γι’ αθλητικές επιτυχίες, εκλείπει πλέον το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων, αφού οι διακρίσεις που πέτυχαν τους δίνουν το “άνευ” για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ενώ και το τρίτο παίρνει σημαντικά μπόνους.
Με τους πέντε προαναφερόμενους, αλλά και τον προπονητή τους στον ΝΟΧ, Ηλία Καλαμαρίδη, είχαμε μια πολύ σύντομη συνομιλία σχετικά με τις δυο σπουδαίες αυτές διοργανώσεις.
Ακόμη, την άποψή του για τις συνεχιζόμενες διακρίσεις του τμήματος τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ μας είπαν δυο από τα πιο επιτυχημένα μέλη του, τα οποία πλέον έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο Γιάννης Τσουρουνάκης (αδελφός του Αντώνη), ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ, όχι μόνο στο “μονοπέδιλο”, αλλά σε όλα τ’ αθλήματα και η Στέλλα Κουκουβίτη, η οποία, εκτός από μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, είχε καταφέρει στη διάρκεια μιας διοργάνωσης να σημειώσει 14 πανελλήνια ρεκόρ.
ANTONHS TSOYROYNΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ
«Είχα στόχο ένα ατομικό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό, “πάλευα” γι’ αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αισιοδοξούσα. Τελικά μπορώ να πω ότι ξεπέρασα το εαυτό μου στα 400μ επιφάνειας, βελτίωσα το δικό μου πανελλήνιο ρεκόρ του 2008 και πήρα το ασημένιο (η φωτ. είναι από τις απονομές και ο χανιώτης κολυμβητής διακρίνεται δεξιά), με 3:00:23 και μετά από μεγάλη “μάχη” με τον Ρώσο που ήρθε 3ος. Ένοιωσα ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία μου αυτή, όπως και για τ’ ότι βοήθησα την εθνική για να πάρουμε, μαζί με τους Κόκκινο, Καρετζόπουλο και Χριστοφορίδη, το χάλκινο στη σκυταλοδομία 4×100μ επιφάνειας.
Όσον αφορά τις διακρίσεις των μικρών, πιστεύω ότι και αυτοί δουλεύονται σωστά και γενικότερα μπορώ να πω ότι ο άνθρωπος που έχει το “τιμόνι”, δηλαδή ο προπονητής κ. Καλαμαρίδης, μας οδηγεί σταθερά προς τις επιτυχίες, κάτι που αποδεικνύεται και από τ’ αποτελέσματα που έχει το τμήμα όλα αυτά τα χρόνια, εντός και εκτός Ελλάδος.
Επιθυμία μου είναι να παραμείνω στο χώρο, έχω δυνατότητες για νέες επιτυχίες, όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα, πρέπει να δω τι θα κάνω επαγγελματικά, οπότε για τη νέα σεζόν ισχύει το “βλέποντας και κάνοντας”. Θέλω να ευχαριστήσω τον διατροφολόγο Αιμίλιο Τσεπέτη, γιατί με τη συνεργασία που είχαμε προέκυψε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, τον προπονητή μου που είμαστε τόσα χρόνια μαζί και την οικογένειά μου».
* Γεννήθηκε στις 26-6-1988, σε ηλικία 9 ετών ασχολήθηκε με την τεχνική κολύμβηση, το πρώτο πανελλήνιο μετάλλιο το πήρε τον επόμενο χρόνο και ήταν χρυσό (στα 200μ επιφάνεια προαγωνιστικής κατηγορίας) και η πρώτη διεθνής επιτυχία ήταν το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ επιφάνειας του ευρωπαϊκού εφήβων, το 2004 στην Ουγγαρία. Από πέρυσι είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Θεσ/νικης.
KALOGEROPOYLOYΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Σίγουρα περίμενα πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην Ιταλία, όπου ήμουν 11η και 13η στα 800 και 1500μ, αντίστοιχα. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, στη μέτρια παρουσία μου έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι την τελευταία καθοριστική εβδομάδα ήμουν, για τους γνωστούς λόγους, χωρίς τον προπονητή μου. Αυτό με επηρέασε όχι τόσο σωματικά, όσο ψυχολογικά, αλλά πλέον το έχω ξεχάσει και θέλω να συνεχίσω με στόχο να δείξω ότι ήταν μια “κακιά παρένθεση” οι αγώνες αυτοί. Βέβαια από τη στιγμή που δεν έχω βοήθεια από κανέναν άλλον πλην της οικογένειάς μου και του προπονητή μου, κ. Καλαμαρίδη, τους οποίους με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, δεν ξέρω κατά πόσο θα μου είναι εύκολο να δουλέψω σε υψηλό επίπεδο, αλλά θα το προσπαθήσω.
Για τη “νέα φουρνιά” του ΝΟΧ τ’ αποτελέσματα φανερώνουν ότι υπάρχει ταλέντο και θέληση, οπότε δικαιολογείται η αισιοδοξία να συνεχιστούν οι επιτυχίες».
* Γεννήθηκε στις 19-10-1996, άρχισε την τεχνική κολύμβηση το 2003 και μετά από 3 χρόνια κατέκτησε το πρώτο της πανελλήνιο μετάλλιο ( χρυσό στην προαγωνιστική κατηγορία). Στην πρώτη της παρουσία, το 2011, μ’ εθνική ομάδα πήρε δυο μετάλλια. Χρυσό στην ανοιχτή θάλασσα στη σκυταλοδρομία 4×3.000μ και χάλκινο στην πισίνα, στα 1.500μ. Από το φθινόπωρο θα παρακολουθεί τα μαθήματα -ως πρωτοετής φοιτήτρια- στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.
SALEBOYRAKHSΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΒΟΥΡΑΚΗΣ
«Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή με εθνική ομάδα και λόγω του υψηλού επιπέδου δεν περίμενα κάτι τόσο καλό, από τη στιγμή μάλιστα που είχα ταλαιπωρηθεί και από κάποιους τραυματισμούς. Πριν τον τελικό της σκυταλοδρομίας 4×100μ επιφάνειας, που ήταν το τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης, συζητώντας με τους Σταυρίδη, Γιασεμή και Γουλτίδη, λέγαμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα κολυμπήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και ότι βγει. Τελικά αυτό ήταν το χάλκινο μετάλλιο (η φωτ. είναι μετά τις απονομές και ο χανιώτης κολυμβητής διακρίνεται αριστερά), για το οποίο σίγουρα νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος.
Επιθυμία μου είναι να παραμείνω στο χώρο, να βοηθήσω τον ΝΟΧ να διατηρηθεί ψηλά και να είμαι ξανά μέλος εθνικής μας ομάδας».
* Γεννήθηκε στις 13-3-1997, από 11 ετών ασχολείται με την τεχνική κολύμβηση έχοντας αρκετές πανελλήνιες διακρίσεις (στα πρόσφατα πανελλήνια πήρε δυο χρυσά και από ένα ασημένιο, χάλκινο μετάλλιο), ενώ όπως προαναφέρουμε η παρουσία του στο παγκόσμιο (όπου εκτός από την 3η θέση στη σκυταλοδρομία, κολύμπησε και στα 100μ υποβρύχιο, χωρίς όμως να προκριθεί) ήταν η πρώτη με εθνική ομάδα. Φέτος θα πηγαίνει Γ’ Λυκείου, όμως δεν θα έχει το άγχος των πανελληνίων, αφού η διάκριση στο παγκόσμιο του έδωσε το “άνευ” σε ΑΕΙ.
LAMPARDAKHΡΟΖΑΝΑ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ
«Ο απολογισμός που είχα στο παγκόσμιο σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενος, τουλάχιστον από εμένα, τόσο γιατί ήταν μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, όσο και γιατί είμαι πολύ λίγο καιρό στο άθλημα. Όμως φάνηκε ότι η δουλειά που έκανα απέδωσε και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κολυμπήσω σε τρεις τελικούς. Στην αρχή είχα κάποια προβλήματα με τα πεδιλάκια και τον αναπνευστήρα, αλλά τα συνήθισα, ενώ τη νέα σεζόν θα δοκιμάσω και επίσημα με μονοπέδιλο. Με δεδομένο ότι συνεχίζω ως νεάνιδα, στόχος μου θα είναι να κληθώ ξανά στην εθνική και να βελτιώσω τους χρόνους μου. Ευχαριστώ τον προπονητή μου κ. Καλαμαρίδη για το ενδιαφέρον που έδειξε, τα παιδιά του τμήματος για τη στήριξη και φυσικά την οικογένειά μου».
* Γεννήθηκε στις 17-2-1998, άρχισε πολύ μικρή την κολύμβηση και είχε αρκετές πανελλήνιες διακρίσεις με τον ΝΟΧ, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο ασχολείται με την τεχνική κολύμβηση, όπου με τους χρόνους που σημείωσε κλήθηκε στην εθνική. Στο παγκόσμιο αγωνίστηκε στα διπλά πέδιλα (Bin Fins) και παρά την απειρία της πήρε (την τελευταία ημέρα των αγώνων) 6η θέση στα 200μ, ενώ ήταν 7η στα 50 και στα 100μ. Φέτος θα είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου, αλλά ούτε αυτή θα έχει ιδιαίτερο άγχος μιας και η 6η θέση της δίνει το “άνευ” για ΑΕΙ της αρεσκείας της.
PITAROKOILHSΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ
«Στο σχετικά μικρό διάστημα που ασχολούμαι με την τεχνική κολύμβηση βρήκα στήριξη απ’ όλους στην προσπάθεια που κατέβαλα και έτσι, συγκριτικά με το μέγεθος της διοργάνωσης, κατάφερα να έχω καλά αποτελέσματα και είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου σε δυο τελικούς στα διπλά πέδιλα. Σίγουρα η απειρία μου μέτρησε, όμως όταν πέφτεις στο νερό κολυμπάς με ότι όπλα έχεις, πιστεύεις στον εαυτό σου και κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Θέλω να συνεχίσω και νομίζω ότι μπορώ να πετύχω καλύτερους χρόνους, σ’ ένα αγώνισμα που μοιάζει με αυτό που έκανε τόσα χρόνια, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και ο τρόπος που κολυμπάς είναι διαφορετικός».
* Γεννήθηκε στις 5-1-1998, άρχισε την κολύμβηση σε ηλικία 9 ετών και έχει πάρει με τον ΝΟΧ μετάλλια σε πανελλήνιους χειμερινούς αγώνες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο πήγε στην τεχνική, κλήθηκε στην εθνική και πήρε μέρος (επίσης στα διπλά πέδιλα) στο παγκόσμιο, όπου ήταν 7ος στα 50μ, 8ος στα 200μ και 9ος στα 100μ. Τη νέα σχολική σεζόν θα είναι και αυτός μαθητής της Β’ Λυκείου, ενώ με την 7η θέση έχει εξασφαλίσει “άνευ” για ΤΕΦΑΑ και 30% για άλλα ΑΕΙ.
KALAMARIDHSΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΔΗΣ
«Πιστεύω ότι το μυστικό για τις συνεχιζόμενες διακρίσεις του ΝΟΧ δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μεράκι και την αγάπη που υπάρχει για το τμήμα αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια. Τα δυο αυτά στοιχεία έχουν ως αποτέλεσμα να γίνεται μια σοβαρή και πειθαρχημένη δουλειά και μέσα από αυτήν έρχονται οι επιτυχίες, οι οποίες άρχισαν το 1998 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, έχοντας στο διάστημα αυτό μπει σε εθνικές ομάδες περίπου 40 παιδιά, σημειώνοντας μεγάλες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις και περισσότερα από 220 πανελλήνια ρεκόρ. Στο φετινό ευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών, παρά τα προβλήματα τα οποία επηρέασαν περισσότερο την Καλογεροπούλου, είχαμε ξανά συγκομιδή μεταλλίων από τον Τσουρουνάκη, ενώ στο παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων στόχος των τριών παιδιών ήταν να μπουν σε τελικούς. Πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφού οι χρόνοι και οι προσπάθειές τους το τελευταίο διάστημα είχαν δείξει ότι ήταν σε καλή κατάσταση και μπορούσαν ν’ ανταγωνιστούν τα μεγάλα ονόματα, παρά το γεγονός ότι ηλικιακά ήταν ένα χρόνο μικρότερα. Τελικά μας το επιβεβαίωσαν, μπήκαν και τα τρία στην οχτάδα και αποκορύφωμα ήταν το μετάλλιο του Σαλεβουράκη στη σκυταλοδρομία. Αξίζει να πούμε ότι μετά την… επιστροφή, από πέρυσι, των προνομίων γι’ αθλητικές διακρίσεις, 1η-6η θέση σε παγκόσμια διοργάνωση και 1η-3η σε ευρωπαϊκή σημαίνει είσοδο άνευ εξετάσεων σε ΑΕΙ, ενώ στη συνέχεια και ανάλογα τη θέση, υπάρχουν μπόνους που αρχίζουν από το “άνευ” στα ΤΕΦΑΑ και 30% σε άλλες σχολές.
Όσον αφορά τις πανελλήνιες διοργανώσεις, η σεζόν ήταν εξαιρετική, μετά από… διακοπή τεσσάρων ετών το τμήμα επανήλθε στην κορυφή του πανελληνίου όπεν πρωταθλήματος, στο οποίο κυριαρχούσε από το 1998 μέχρι το 2010, έχοντας 11 τίτλους σε διοργανώσεις όπεν και 7 σε κατηγοριών. Φέτος, λοιπόν, στο πανελλήνιο όπεν, πήραμε δυο κύπελλα, που αφορούσαν την 1η θέση στη γενική και την 1η στις γυναίκες. Στο πανελλήνιο κατηγοριών κάναμε καλύτερη παρουσία από την περυσινή και βρεθήκαμε στην 4η θέση, όμως, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, η ομάδα πήγε στη Θεσσαλονίκη με πολλές απουσίες, γεγονός που μας στέρησε μια πολύ καλύτερη θέση.
Με δεδομένο ότι έχουμε καταφέρει να περάσουμε ως μηνύματα στα παιδιά που είναι στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες τα βασικά στοιχεία, δηλαδή δουλειά, συνέπεια, σοβαρότητα, πειθαρχία, αυτό μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε την πορεία των επιτυχιών σε όλα τα επίπεδα».
* Aσχολείται προπονητικά με την τεχνική κολύμβηση του ΝΟΧ από το 1984, ενώ συνεργάτης του τα τελευταία 12 χρόνια είναι ο Παναγιώτης Βερναδάκης.
* Πρώτη φορά ο ΝΟΧ εκπροσωπήθηκε σ’ εθνική ομάδα το 1997, με την Κλειώ Κοκκινάκη και τον Αιμίλιο Τσεπέτη (αγωνίστηκαν στο ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας), ενώ το πρώτο ατομικό μετάλλιο (χάλκινο) κατέκτησε -την επόμενη χρονιά, στο ευρωπαϊκό νεανίδων στην Πεσκάρα της Ιταλίας- η Κοκκινάκη στα 400μ υποβρύχιο, ενώ στην ίδια διοργάνωση η -αείμνηστη- Νίκη Μύταλη ήταν μέλος της ομάδα σκυταλοδρομίας 4×200μ που πήρε ασημένιο μετάλλιο και η Κατερίνα Παπαδογιάννη της αντίστοιχης στα 4×100μ η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

GIANNHS TSOYROYNΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ
«Χωρίς να έχω πλέον άμεση επαφή με τον χώρο, από την εμπειρία μου τα 12 χρόνια που κολυμπούσα και από τις συνομιλίες μου με τον Αντώνη, πιστεύω ότι οι συνεχιζόμενες διακρίσεις των παιδιών του ΝΟΧ, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στον διεθνή χώρο, οφείλονται προφανώς στη μεθοδική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει σίγουρα ποιότητα αθλητών και προπονητών, στήριξη στο μέτρο του δυνατού από τον Όμιλο και την ομοσπονδία, η προσπάθεια των παιδιών θεωρείται δεδομένη, οπότε είναι λογικό και επόμενο να έρχονται οι διακρίσεις».
* Γεννήθηκε το 1984, ασχολήθηκε με την τεχνική κολύμβηση το 1997, πρώτη διεθνή διάκριση είχε το 2000 (ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό εφήβων σε 200μ και 400μ επιφάνεια) και σταμάτησε το 2009 έχοντας συνολική συγκομιδή 18 μετάλλια σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες, με κορυφαία το χρυσό στα 800μ υποβρύχιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών, το 2007 στην Ιταλία, αφού συνοδεύτηκε με παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι πτυχιούχος της οδοντιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης, συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του (περιοδοντολόγος) στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και τώρα βρίσκεται στον Καναδά, όπου εργάζεται σε κλινική στο Winnipeg.
KOYKOYBITHΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗ
«Παρακολουθώ ακόμη τα δρώμενα στο χώρο μας και πιστεύω ότι ο ΝΟΧ συνεχίζει τόσα χρόνια να έχει επιτυχίες, κυρίως λόγω της παρουσίας του Ηλία Καλαμαρίδη. Τον έχω ζήσει και ξέρω. Εκτός από άξιος προπονητής, ήταν ο άνθρωπος που μας διαμόρφωσε χαρακτήρα, μας έμαθε να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, να δουλεύουμε, να έχουμε υπομονή και επιμονή και τελικά να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Αυτό νομίζω ότι συνεχίζει να κάνει μέχρι τώρα και έτσι αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο και την προσπάθεια όλων των παιδιών».
* Γεννήθηκε το 1987, άρχισε την τεχνική κολύμβηση το 1998 και αποσύρθηκε από το χώρο το 2006, έχοντας, μεταξύ άλλων και 7 μετάλλια σε παγκόσμια-ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η αρχή έγινε με την εθνική νεανίδων, το 2002 στην Πολωνία, με διπλή διάκριση στο ευρωπαϊκό, αφού πήρε χρυσό στα 400μ υποβρύχιο και ασημένιο στα 800μ υποβρύχιο, ενώ τον επόμενο χρόνο, στο παγκόσμιο νεανίδων που έγινε στην Κορέα, κέρδισε και στα δυο προαναφερόμενα αγωνίσματα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ρεκόρ Ευρώπης. Όμως έχει στην κατοχή της και ένα ρεκόρ Γκίνες, το οποίο, δυστυχώς, για τυπικούς λόγους δεν μπόρεσε να καταχωρηθεί στο σχετικό βιβλίο. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2002, μετέχοντας με τον ΝΟΧ στο πανελλήνιο όπεν που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, πέτυχε 14 πανελλήνια ρεκόρ, τα οποία επειδή δεν υπήρχε βιντεοσκόπηση των αγωνισμάτων στα οποία τα σημείωσε (αφού κανείς δεν περίμενε τέτοια επιτυχία), δεν αναγνωρίστηκαν ως ρεκόρ Γκίνες (το τότε υπάρχον ήταν 12 εθνικά ρεκόρ).

 

Από αριστερά Πιταροκοίλης, Λαμπαρδάκη, Καλαμαρίδης, Καλογεροπούλου, Αντ. Τσουρουνάκης, Σαλεβουράκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα