Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 24ωρη κινητοποίηση των δημοτικών αστυνομικών που γίνεται συμβολικά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ένα χρόνο σχεδόν, αφότου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν απορροφήθηκαν εξολοκλήρου σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα, παρά τις περί αντιθέτου αρχικές διαβεβαιώσεις.
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας (ΣΔΑΑ) Απόστολος Κόσσυβας, ο κλάδος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις μέχρι να απορροφηθούν οι 226 δημοτικοί αστυνομικοί που έμειναν εκτός θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων οι 58 υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.
Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι εξ αυτών (80-90 άτομα) αποκλείσθηκαν λόγω ηλικίας, καθώς είναι 50 ετών και άνω. Αίτημα του κλάδου είναι να καταρριφθούν τα ηλικιακά όρια ώστε να απορροφηθούν όλοι, είτε στις 189 οργανικές θέσεις που παραμένουν ακόμη κενές, είτε επιστρέφοντας στους δήμους για το διάστημα που απομένει μέχρι να συνταξιοδοτηθούν, όσοι χρειάζονται ακόμη έναν περίπου χρόνο εργασίας.