Τα προβλήματα της διάθεσης του ελαιολάδου στην εστίαση και στην λιανική βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δικτύου Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου: “ΕλαιοΓευσιες” που έγινε σήμερα στα Γραφεία του ΣΕΔΗΚ στα Χανιά.
Οι ρυθμίσεις διάθεσης ελαιολάδου στην εστίαση και την λιανική αγορά που συζητήθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων: Το θέμα της υποχρεωτικής αναγραφής στους Καταλόγους τους είδους των ελαίων που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις εστίασης, το οποίο αν και νομοθετικά επιλύθηκε με Υπουργική απόφαση, ως μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη. Επίσης συζητήθηκε η υποχρεωτική χρήση επώνυμων μιας χρήσης συσκευασιών στην εστίαση. Η Ελλάδα μεταξύ των Ελαιοπαραγωγικών χώρων της ΕΕ π.χ Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, δεν έχει νομοθετήσει την υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου, ενώ σχετικό αίτημα έχουν υποβάλει για την εφαρμογή του οι ΣΕΔΗΚ, ΣΠΑΚΕ και Δίκτυο «ΕλαιοΓευσιες» με Υπόμνημα τους.
Στην σύσκεψη συμμετείχε ο επιστημονικός συνεργάτης του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης ΣΕΔΗΚ Δρ Νίκος Μιχελάκης, ο πρόεδρος του Δικτύου Επιχειρήσεων Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου (ΔΕΑΧΕ) «ΕλαιοΓευσίες» Νίκος Μπομπολάκης, το μέλος των Πιστοποιημένων Εστιατορίων του Δικτύου του ΣΕΔΗΚ Όθωνας Χριστουλάκης και μέλη του Δικτύου Ελαιογευσίες.