Για εκτέλεση δρομολογίου στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, με υπεράριθμους επιβάτες, συνελήφθη χθες το απόγευμα ο πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ «Φιόρ ντι Λεβάντε» Ν.Π 12207, από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Κυλλήνης, την ώρα που έδεσε το πλοίο στο λιμάνι της Κυλλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και έπειτα από καταμέτρηση που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος μετέφερε 90 υπεράριθμους επιβάτες.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.