«Η έναρξη της Γερμανικής επανάστασης σταμάτησε τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο και αν νικούσε θα είχε αλλάξει τον κόσμο». Αυτό μεταξύ άλλων τονίσθηκε στην εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), το βράδυ της Κυριακής στο ΚΑΜ με θέμα τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη της Γερμανικής επανάστασης.
Στην τοποθέτηση του ο Κώστας Βλασόπουλος (πανεπιστημιακός) αναφέρθηκε σε 4 πολύ κρίσιμα συμπεράσματα από τη Γερμανική Επανάσταση. «Το 1ο μας λένε ότι η Ρώσικη επανάσταση ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Είναι λάθος γιατί το 1917 ξεκίνησε ένα κύκλος επαναστάσεων πρώτα στη Ρωσία μετά στη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Φιλανδία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία. Το 2ο μας λένε ότι οι επαναστάσεις αφορούν την περιφέρεια του παγκόσμιου συστήματος σε φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες. Η καλύτερη διάψευση αυτής της αφήγησης είναι η γερμανική επανάσταση που έγινε σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της εποχής. Το 3ο η Γερμανική επανάσταση δείχνει τη δύναμη που αλλάζει τα πράγματα. Στη Ρωσία η εργατική τάξη ήταν μικρή, κυρίαρχο ρόλο είχαν οι αγρότες. Στη Γερμανία οι εργάτες είχαν κυρίαρχο ρόλο. Το 4ο κρίσιμο συμπέρασμα είναι ότι η ήττα της Γερμανικής επανάστασης οδήγησε μετά από μια 10ετία στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και στις θηριωδίες του ναζισμού. Ταυτόχρονα η ήττα έφερε την απομόνωση της Ρωσικής επανάστασης που οδήγησε στη σταλινική αντεπανάσταση και στη μετατροπή του συστήματος εκεί σε “κρατικό καπιταλισμό”. Η νίκη της Γερμανικής επανάστασης θα μας είχε απαλλάξει και από το Χίτλερ και από το Στάλιν και θα είχε κάνει πολύ διαφορετική την ιστορία της ανθρωπότητας ».
«Η γερμανική επανάσταση ήταν η πιο κρίσιμη της εποχής της και έκρινε το μέλλον του κόσμου. Ήταν η επανάσταση που σταμάτησε το “σφαγείο” του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου καθώς η ανταρσία των Γερμανών ναυτών που αρνήθηκαν να πάνε σε μια αποστολή αυτοκτονίας που τους έστελναν απλώθηκε παντού και σταμάτησε τον πόλεμο. Αν πετύχαινε τους σκοπούς της θα έδινε ένα πολύ ισχυρό στήριγμα στη Ρωσική επανάσταση από τη μια και ίσως θα είχε σταματήσει τη σταλινική της μεταμόρφωση και από την άλλη θα είχε κλείσει το δρόμο στους ναζί του Χίτλερ» ανάφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κωνσταντίνου (συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονίες της Αθήνας) που στάθηκε στην προδοσία της Σοσιαλδημοκρατίας που συνέβαλλε μαζί με την ακροδεξιά στο να «καταπνίξουν την επανάσταση».