Στρογγυλή τράπεζα – συζήτηση με θέμα “Υπάρχει απάντηση στην κρίση;” διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Στη στρογγυλή τράπεζα συμμετέχουν η Εμμυ Παπαβασιλείου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ο Δημ. Μιχελογιάννης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και ο Μιχ. Αεράκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς, γενικός διευθυντής της Ο.Α.Κ. Μετά τις τοποθετήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.