Στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά επέστρεψε το πλοίο της γραμμής Ελευθέριος Βενιζέλος που είχε αποπλεύσει στις 9:00 το βράδυ για το λιμάνι του Πειραιά. Η αιτία της επιστροφής ήταν η αδιαθεσία που αισθάνθηκε ένας μαθητής ο οποίος, με το που έδεσε το Ελευθέριος Βενιζέλος στην προβλήτα της Σούδας παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χανίων. Τον μαθητή συνοδεύουν καθηγητές συνοδοί της εκδρομής που είχε ταξιδέψει για επίσκεψη στα Χανιά. Πριν τον απόπλου του πλοίου ακόμα ένας μαθητής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων αισθανομενος έντονη αδιαθεσία. Το καράβι αναχώρησε στις 11.30 το βράδυ για να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο του προς το λιμάνι του Πειραιά.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.