Ι.-ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ της η κα Σακελλαροπούλου, η ΠτΔ, συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. Και μάλιστα, ονομάζοντας τον καθένα χωριστά, απαριθμώντας τα κατακτηθέντα μετάλλια και εκφράζοντας τη συμμετοχή όλων μας στη “χαρά της επίδοσής” τους:
«Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Απόστολος Χρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Ελίνα Τζένγκο, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Στεφανίδη, Στέφανος Ντούσκος, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Κριστιάν Γκολομέεβ, οι αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης: επτά χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια. Και μαζί τους, στον ίδιο στίβο, σε κοινές υδάτινες διαδρομές, στην ανοιχτή θάλασσα, στα στάδια, όλοι οι αθλητές μας που αγωνίστηκαν με πίστη και δύναμη χωρίς να ανέβουν στο βάθρο. Γιατί η χαρά της επίδοσης και της επιτυχίας ξεκινά από τη στιγμή που ο αθλητής παίρνει θέση για να αγωνιστεί, αντιμέτωπος με τον εαυτό του. Από τη στιγμή που η συνεχής αναμέτρησή του με το σώμα και τα όριά του φτάνει στην κορύφωσή της (…) Προσφέρουν, όραμα, προβάλλουν αρχές, υπερασπίζονται αξίες. Γίνονται πρότυπα για τη νέα γενιά, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά τους στην πατρίδα”.
Δεκαπέντε (!) ύψιστες ελληνικές διακρίσεις στους αγώνες του Μονάχου-22! Για σκεφθείτε τη “δόση” χαράς στη μιζέρια των καιρών μας;
ΒΕΒΑΙΑ, εκτός των πράγματι ωραίων προεδρικών λόγων, υπάρχει και η καθημερινότητα των Ελλήνων αθλητών που όλοι γνωρίζουμε ότι πόρρω απέχει από τα αναγκαία δεδομένα άθλησης σε άλλες χώρες. Ένας λόγος παραπάνω που δίνει πρόσθετη αξία στις επιδόσεις τους.
ΙΙ.-Πολλοί γονείς αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα αποσπάσουν τα παιδιά τους από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα λαπτοπ και κυρίως τα κινητά στα οποία προσκολλώνται για ώρες… Δεν υπάρχει, νομίζουμε, καλύτερη περίπτωση από του να τα στρέψουν στον αθλητισμό. Εκτός του ότι θα βγουν έξω στο ύπαιθρο, θα αναπνεύσουν καθαρό αέρα, θα δουν άλλα παιδιά, θα ανταλλάξουν απόψεις και παραστάσεις κ.ά., ο αθλητισμός θα τους προσφέρει ως δώρο ένα υγιές σώμα μαθαίνοντάς τους ταυτόχρονα τι σημαίνει ευγενής άμιλλα και συναγωνισμός με τα άλλα παιδιά. Αυτά δεν τα προσφέρει κανένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, κανένα fb, καμιά “σιωπηλή” ηλεκτρονική επαφή.