«Η συγκάλυψη των αντιθέσεων δεν θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από τα μνημόνια. Δεν μπορούμε να κρύβουμε συνεχώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί, επειδή τα κόμματα εξουσίας θέλουν να τα έχουν καλά με τους “πελάτες τους”. Εμείς δεν θέλουμε να τα έχουμε καλά με όλους και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε. Να υπερασπιστούμε τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό, να υπερασπιστούμε τους επιχειρηματίες που δεν μπορούνε να τα βγάλουν πέρα με τη γραφειοκρατία και τους φόρους. Δεν θα τους πουλήσουμε όλους αυτούς για να πάμε σε μια πολιτική σούπας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον «Focus FM» στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν στέκονται αυτή τη στιγμή στο ύψος των ευθυνών τους και δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε, ότι πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και ζήτησε από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Ας αφήσουμε τους δικαστές να αποφασίσουν αυτό που πιστεύουν. Και μην ξαφνιαζόμαστε. Το ΣτΕ έχει ανατρέψει τα τελευταία χρόνια πολλές κυβερνητικές αποφάσεις. Αν το κάνει για άλλη μια φορά, δεν θα είναι κάτι πρωτότυπο, καθώς έχει μακρά ιστορία ανεξαρτησίας και προάσπισης του Συντάγματος».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή κατάσταση του χώρου της τηλεόρασης, λέγοντας: «Η κυβέρνηση θεώρησε ότι μπορεί να φτιάξει ένα τηλεοπτικό σκηνικό στα μέτρα της, με τέσσερις εκβιαζόμενους καναλάρχες, με περιορισμό της πολυφωνίας και με όρους πρωτοφανείς για μια δυτική δημοκρατία. Φυσικά υπήρχε πρόβλημα διαπλοκής, αλλά αντί να θεραπεύσει αυτό το πρόβλημα, αντί να κόψει τα πλοκάμια που υπάρχουν μεταξύ πολιτικής, Τραπεζών και media, η κυβέρνηση προσπάθησε να φτιάξει ένα τηλεοπτικό σκηνικό στα μέτρα της. Η απόφαση για τέσσερις άδειες είναι παράλογη απ’ όπου και αν το δεις. Η σκέψη του κ. Παππά, του κ. Σκουρλέτη, της παρέας του Μαξίμου, ήταν πολύ απλή: να ελέγξουμε το τηλεοπτικό σκηνικό με δικούς μας καναλάρχες, με ανθρώπους υπάκουους, ώστε να έχουμε ένα δικό μας τηλεοπτικό καθεστώς που θα μας υποστηρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ».
Τέλος, ερωτώμενος για τη διαγραφή του Ιάσονα Φωτήλα, αλλά και του Χάρη Θεοχάρη, ο πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε ότι σημασία δεν έχει ποιοι φεύγουν, αλλά τι ζητούσαν και τι κάνουν μετά. «Κάποιοι επέμεναν να κάνουμε άλλες επιλογές. Να πάμε με τη ΝΔ,ή να πάμε με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ε, δεν θα πάμε με κανέναν. Ώρα τους καλή».
ΠΗΓΗ: cnn.gr