Οι εξαλλοσύνες της ΝΔ στο Μακεδονικό, αλλά και η απουσία ουσιαστικής συζήτησης επί του θέματος με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ως αποτέλεσμα, σήμερα, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα να ξεπηδούν ακροδεξιές οργανώσεις. Την επισήμανση αυτή έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Alpha, στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ», στη Ράνια Τζίμα, τον Σπύρο Λάμπρου και τη Λώρα Ιωάννου.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Πολάκη, είπε ότι είναι εκνευριστικό για τον Έλληνα πολίτη να βλέπει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αντί να ασχολείται με τα σημαντικά προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα να το παίζει γενικός εισαγγελέας.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η εικόνα του γραφείου του υπουργού γεμάτο με φακέλους που αφορούν δικαστικές υποθέσεις, άσχετες με την υγεία, μαρτυρά ότι ο κ. Πολάκης έχει σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές του αρμοδιότητες. Η ευθύνη γι’ αυτή τη συμπεριφορά, όπως σημείωσε, δεν μπορεί παρά να επιβαρύνει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αυτός που επιλέγει τους υπουργούς του και δίνει τον τόνο στη συμπεριφορά τους.
Τόνισε, δε, ότι μια από τις εκκρεμότητες που θα καθορίσουν αν θα πάρουμε τα 750 εκατομμύρια από την Ευρώπη, αφορά στις μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται στον τομέα της υγείας.
Τα συμπτώματα της αρρώστιας του πολιτικού συστήματος μαρτυρούν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλιώς και όχι απλώς από άλλους πολιτικούς και άλλους υπουργούς, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ερωτηθείς για τη συμμετοχή πρώην στελεχών του Ποταμιού στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε ότι τα κόμματα δεν είναι οχυρά και ο καθένας έχει δικαίωμα να αλλάζει απόψεις. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα, σήμερα να είναι Ποτάμι και αύριο να είναι Ν.Δ, επεσήμανε. Αυτό όμως, τόνισε, δεν μπορεί να αφορά τους εκλεγμένους βουλευτές. Δεν μπορεί κάποιος να εκλέγεται με ένα κόμμα που λέει «άσπρο» και να μεταγράφεται στην ίδια Βουλή σε ένα κόμμα που λέει «μαύρο». Αυτό είναι πλήγμα της Δημοκρατίας, υπογράμμισε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης προανήγγειλε ότι την Τρίτη στην εορταστική εκδήλωση για τα “5 χρόνια Ποτάμι”, στην Αθηναΐδα, θα ανακοινωθεί ένα μεγάλο μέρος του ευρωψηφοδελτίου. Για να υπάρξει η Ελλάδα αλλιώς, έχουμε ανάγκη και μια πολιτική αλλιώς, είπε και κατέληξε λέγοντας «το Ποτάμι παραμένει μια ευρωπαϊκή λύση για μια Ελλάδα αλλιώς».