Στα Χανιά αναμένεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντας στο Φόρουμ “Καθαρή Ενεργεία για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά”, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι.
Στο Φόρουμ θα συμμετέχει και ο Επίτροπος Κλιματικής αλλαγής και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα ανοίξει και θα συντονίσει τη θεματική για την απεξάρτηση των ευρωπαϊκών νησιών από τον άνθρακα, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dominique Ristori. Στην εκδήλωση ακόμη θα συμμετάσχουν, Πρόεδροι τοπικών κυβερνήσεων, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων, Ο.Τ.Α. και άλλοι φορείς.
Η πρωτοβουλία για τα «Ενεργειακά Νησιά», αποτελεί συνέχεια της πολιτικής διακήρυξης καθαρής ενέργειας για τα νησιά της Ε.Ε., που υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας.
Οι εργασίες του φόρουμ ξεκινούν στις 11 το πρωί και μετά τη μεσημεριναή διακοπή, οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν στις 5:45μ.μ.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.