Εκεί όπου κυριαρχεί το ταλέντο, η φαντασία και η δημιουργία!
Eκεί όπου οι κοπελιές με τα σγουρά μαλλιά, τους μακριούς βοστρύχους, τα χαρακτηριστικά φουστάνια και τα όμορφα αξεσουάρ κυκλοφορούν σε λαβυρινθώδεις διαδρόμους, αναβιώνοντας το τότε…
Στο αρχαίο παλάτι της κοσμοκράτειρας Κνωσού, όπου φτάνει ο Θησέας για να δώσει τέλος στην ομηρεία των νέων του λαού του που θυσιαζόταν στα σκοτεινά λαγούμια του Μινώταυρου.
Εκεί κι η Αριάδνη με την πιστή της υπηρέτρια και τους φίλους τους να προσπαθούν να βρουν μια λύση για να σώσουν τη ζωή του Αθηναίου πρίγκιπα.
Κι ο Μίνωας, με τη συνείδησή του, τις σκέψεις του να του μιλούν και να του λεν διάφορα, ανυποχώρητος κι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για το μεγαλείο του τόπου του…
Παιδικές χορωδίες, διαλεγμένη συνοδευτική μουσική, τελετουργικοί «χοροί των φιδιών» του τότε, μικρό-συνομωσίες, αγωνίες, ο Αιγαίας απ’ την Αθήνα ν’ ανησυχεί, ο Ικαρος αιχμάλωτος στο παλάτι να πασχίζει να βρει ξανά την ελευθερία του, παρών κι ο στρατιώτης ανήσυχος να συλλάβει τον ξένο και να τον ρίξει στα μπουντρούμια!
Εκεί και τα γνωστά μας μέλη του «Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Χανιών»!
Στην σκηνή πάνω του «Πνευματικού Κέντρου Χανιών», δίνουν ξανά τον εαυτό τους στο τέταρτο κατά σειρά παραμύθι που ανεβάζουν.
Εργαζόμενοι νέοι άνθρωποι, ενθουσιώδεις εθελοντές του πολιτισμού -ταγμένοι εδώ και χρόνια στον σκοπό- διαθέσαν ξανά τον πολύτιμο χρόνο τους, κοπίασαν για να μας παρουσίασαν μ’ επιτυχία το παιδικό μυθιστόρημα «Στα παλάτια της Κνωσού» του Νίκου Καζαντζάκη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της εκπαιδευτικού κας Γιώτας Μπούρα. Κινήθηκαν με άνεση -ντυμένοι σαν γνήσιοι Μινωίτες- μέσα σ’ ένα καλά μελετημένο σκηνικό που παρέπεμπε στο αρχαίο πολιτισμό, θυμίζοντάς μας τη παλιά εκείνη ιστορία των λαβυρίνθων, του κακού Μινώταυρου και του φευγιού της ερωτευμένης Αριάδνης.
Περνώντας μηνύματα, δίνοντας μια καινούργια διάσταση στο μύθο.
Πλήθος παιδιά με τους γονείς τους παρακολούθησαν τις τρεις παραστάσεις που δόθηκαν, είχαμε την τύχη να δούμε το έργο την τελευταία μέρα και να ζήσουμε την έκπληξη του επιλόγου, όταν με το πέρας του θεατρικού δηλώθηκε ότι μπορεί η μυθική ηρωίδα να μην παντρεύτηκε τελικά τον ήρωά της, όμως η… Λίνα που την υποδύθηκε θα… παντρευόταν τον δικό της!
Αυτά ακουγόταν στη σκηνή όταν έκπληκτοι είδαμε έναν… σύγχρονο “Θησέα” να γονατίζει, να προσφέρει λουλούδια και το καθιερωμένο δακτυλίδι αρραβώνων στην αγαπημένη του!
Κι έτσι έζησαν αυτοί καλά, εμείς καλύτερα, κι εν αναμονή της επόμενης θεατρικής παράστασης των παιδιών να ευχηθούμε σ’ όλους να έχουν υγεία, ευτυχία, να είναι πάντα δημιουργικοί, και να συνεχίσουν την πολύτιμη προσφορά τους στην πόλη…