Διευκολυντικές στάσεις εργασίας μίας, δύο ή τριών ωρών προκηρύσσει η ΕΛΜΕ Χανίων, σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 8/2/2023, συμπληρωματικά στην απόφαση της ΟΛΜΕ, από την Τρίτη 6/6/2023 έως και την Πέμπτη 16/6/2023 «στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ), ώστε μαζί με αυτές που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ να καλυφθούν οι συνάδελφοι για όλη τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Πραγματικά δεν ξέρω τι να υποθέσω, τι έχουν να φοβηθούν αν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και κριτήρια ώστε να παρέχουν εκπαίδευση στα παιδιά μας;
Μήπως πρόκειται μόνο για την… πολιτική τους γραμμή…;
Ή μήπως η ρίζα του προβλήματος είναι ακόμα βαθύτερη και η άρνησή τους αυτή έχει να κάνει με την ίδια την ποιότητα τής παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε…. θα αρχίσω να ανησυχώ πολύ…
Υ.Γ. Αποτύπωση τής κατάστασης είναι οι δραματικές συμμετοχές στα τηλεπαιχνίδια γνώσεων.
Όσοι έχετε παρακολουθήσει τέτοια καταλαβαίνετε τι εννοώ, νομίζετε ότι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους;
Να σας θυμίσω αυτό το αρχαίο ρητό του Μέγα Αλέξανδρου για τον δάσκαλό του Αριστοτέλη…
«Εις μεν τους γονείς μου οφείλω το ζην, εις δε τον δάσκαλον μου το ευ ζην.»