318 μετανάστες εκ των οποίων 1 μόλις γυναίκα κρατούνται στην Αγιά. Περίπου το 1/3 από αυτούς ανήλικοι έφηβοι.
Σύμφωνα με το Λιμενικό 8 άτομα, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, κατηγορούνται ως διακινητές για τη μεταφορά συνολικά 166 ατόμων που αφορούν 3 περιστατικά.
Οι 8 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στον Εισαγγελέα και Ανακριτή για να απολογηθούν από όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη 4 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι σήμερα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία οι 5 που φέρονται ως διακινητές, ενώ χθες ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους 3.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, χθες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, είχαν εντοπιστεί λέμβοι με 181 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (όλοι άνδρες). Συγκεκριμένα εντοπίστηκε στον «ΚΑΡΑΒΕ» της Γαύδου μια ξύλινη λέμβος με πενήντα πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες (όλοι άνδρες). Έπειτα στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου εντόπισαν στην παραλία «ΤΡΥΠΗΤΗ» της Γαύδου σαράντα τέσσερις αλλοδαπούς (όλοι άνδρες), καθώς και μια ξύλινη λέμβο. Λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν τριάντα οκτώ αλλοδαποί (37 άνδρες και 1 γυναίκα), καθώς και μια πνευστή λέμβος.