7.4 C
Chania
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025

Στην Τουρκία τη Δευτέρα ο Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί αύριο της Τουρκία για να συζητήσει τις πρόσφατες συνομιλίες της Μόσχας με αμερικανούς αξιωματούχους και τον τρόπο με τον οποίο η Αγκυρα μπορεί να συμβάλει στην διαδικασία, έγινε γνωστό από πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Τουρκία, η οποία φιλοξένησε τις αρχικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή το 2022, είναι έτοιμη να αναλάβει αυτόν τον ρόλο το επόμενο διάστημα», δήλωσε η πηγή η οποία δεν κατονομάζεται.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Λαβρόφ και ο τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν θα συζητήσουν επίσης την εκεχειρία στην Γάζα και την κατάσταση στην Συρία, όπου η Τουρκία θα τονίσει την ανάγκη για εδαφική ενότητα στην Συρία και την εκδίωξη των τρομοκρατών.
Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν βήματα προς «μία δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη μέσω διπλωματικών διαδικασιών στην Ουκρανία και τις πρόσφατες επαφές ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία,, καθώς και την συμβολή που μπορεί να έχει η Τουρκία στην διαδικασία, δήλωσε η πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα