Την στήριξη της στον Δημοτικό Σύμβουλο Πλατανιά Δημήτρη Ανθούση εν όψει της δίκης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η Κοινότητα Καμισιανών Ραπανιανών.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η Κοινότητα Καμισιανών-Ραπανιανών καταγγέλλει στον Χανιώτικο λαό και τη νεολαία την πρωτοφανή δίωξη του Δημήτρη Ανθούση ,συγχωριανού μας , επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Πλατανιά και μέλους του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη την Παρασκευή 7/3/2025 με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται για κοινωφελείς σκοπούς, λόγω της αφισοκόλλησης που πραγματοποιήθηκε για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.
Η παραπομπή σε δίκη έγινε ύστερα από μήνυση «αγανακτισμένου» πολίτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στήσει μια βιομηχανία μηνύσεων απέναντι σε πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη των Χανίων. Πρόκειται για μια στοχευμένη προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, με σκοπό να εμποδιστεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Η παραπομπή σε δίκη εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου αποτελεί πολιτική δίωξη και εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα καταστολής και περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Η Κοινότητα Καμισιανών-Ραπανιανών απαιτεί την απαλλαγή του Δημήτρη Ανθούση από κάθε κατηγορία.
Όλο το χωριό είναι μαζί σου και εκφράζει την αλληλεγγύη του, στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης.
Καλούμε κάθε φορέα, σωματείο και οργάνωση να πάρει θέση και να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική έκφραση»