Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, οι Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.
«Κατατέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τα 8 Πανεπιστήμια (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι από τα Ιδρύματα αυτά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο των πρυτάνεων.
Οι Πρυτανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι με την ΚΥΑ αφενός παραβιάστηκε το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και αφετέρου ότι η Πολιτεία στερεί τα Ιδρύματα από πόρους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους.
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Εν τω μεταξύ, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επισκέφθηκε η Σύνοδος των πρυτάνεων προκειμένου να την ενημερώσει για τη τραγική, όπως τη χαρακτήρισαν οι ίδιοι, κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της διαθεσιμότητας που θα τεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Οι πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαθεσιμότητα οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των νοσοκομειακών μονάδων και ζήτησαν την παρέμβασή της προκειμένου να παρακαμφθεί η άρνηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να τους δεχθεί.
Την εισαγγελική λειτουργό επισκέφθηκαν οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης, Σιμ. Σιμόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, Παρ. Τσάρτας και Δημοσθ. Αναγνωστόπουλος.