Ανατροπές στην υπόθεση αξιοποίησης της έκτασης του αεροδροµίου Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”.
Σύµφωνα µε πληροφορίες των “Χανιώτικων νέων”, κατά την προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του µε τον δήµαρχο Ηρακλείου, τέθηκε από τον τελευταίο το θέµα του ιδιοκτησιακού του αεροδροµίου, για το οποίο η δηµοτική Αρχή Ηρακλείου έχει προχωρήσει στην σύνταξη ενός πλήρη φακέλου τεκµηρίωσης της ιδιοκτησίας ενός τµήµατος της έκτασης, τον οποίο έχει ήδη παραδώσει στο Υπουργείο.
Αυτό όµως δεν επιβεβαιώνεται, αφού όπως προκύπτει από την έρευνα που έκανε το ΤΑΙΠΕ∆ µε εταιρεία συµβούλων, ούτε από τις απαλλοτριώσεις ούτε από πουθενά, προκύπτει ιδιοκτησία του ∆ήµου Ηρακλείου για την έκταση αυτή!
Μάλιστα χθες, Παρασκευή, παρουσιάστηκαν το µεσηµέρι από το ΤΑΙΠΕ∆ τα ευρήµατα για να συζητηθούν.
Μπορεί λοιπόν ο υπουργός κ. Σταϊκούρας να µίλησε δηµόσια για αξιοποίηση της έκτασης του ‘‘Νίκος Καζαντζάκης’’ µετά την έναρξη της λειτουργίας του νέου διεθνούς αεροδροµίου στο Καστέλι Πεδιάδος, όµως µόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι αυτό.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα έχει ενδιαφέρον η στάση του ∆ήµου Ηρακλείου, αφού όλοι ήταν πεπεισµένοι ότι ο ∆ήµος έχει ένα κοµµάτι από την ιδιοκτησία της έκτασης.
Παράλληλα µένει να εξασφαλιστούν και τα χρήµατα για την όποια αξιοποίηση της έκτασης, τα οποία αυτή τη στιγµή δεν φαίνεται να έχουν εξασφαλιστεί από κανέναν “µνηστήρα”.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Το ΤΑΙΠΕΔ, που ανήκει στο γνωστό σε όλους μας Υπερταμείο, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011 ένεκα μνημονίου.
Το τι έχει ενταχθεί εκεί και σε τι έκταση, θα πρέπει να μας το αποσαφηνίσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις που ενεπλάκησαν και δη, αυτή της περιόδου 2014 – 2019, που ένταξαν εκεί και το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, εν αγνοία των εκάστοτε αυτοδιοικήσεων… για τα γνωστά 99 χρόνια.
Δεν υφίσταται άγνοια για το μεγαλύτερο διαρκές έγκλημα στην ιστορία της Ελλάδας., παρά μόνο ενοχή και συνενοχή..
Αυτό αφορά μεγάλο μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλες τις κεντρικές διοικήσεις που κυβέρνησαν την χώρα..
Κυρίως όμως αφορά όλους αυτούς που επέλεξαν το πολιτικό προσωπικό το οποίο με την σειρά του παρέδωσε την χώρα μέσω των μνημονίων σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και στους τοπικούς αντιπροσώπους τους..