» Μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονιών
Οι σπουδές, οι δυνατότητες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης αλλά και το επαγγελματικό μέλλον απασχόλησε το σεμινάριο της “Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων” το πρωί της Κυριακής.
Στην κατάμεστη από μαθητές αλλά και γονείς αίθουσα του ΚΑΜ για περίπου 3 ώρες δόθηκαν πολλές πληροφορίες γύρω από τις σπουδές.
Πιο συγκεκριμένα ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Στράτος Στρατηγάκης που ήταν και ο βασικός εισηγητής κάλεσε τους μαθητές «να επιλέξουν τις σπουδές τους με βάση τα θέλω τους» τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η πληροφόρηση αλλά και τα παιδιά να έχουν κατασταλάξει για τις σπουδές και το εργασιακό τους μέλλον.
Να δουν «τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης» κάλεσε τους υποψηφίους ο κ. Μ. Στρατάκης κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών που προχώρησε στη συνέχεια στην παρουσίαση του ιδρύματος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του αλλά και στο σήμερα.
«Οι πανεπιστημιούπολεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο είναι άρτιες.Το μοναδικό πρόβλημα είναι η στέγαση που αφορά όλες τις πόλεις της Κρήτης. Μέσω μιας σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προχωράει η κατασκευή 3.000 δωμάτια που θα ξεκινήσει από φέτος» ανέφερε, τονίζοντας πως βασικό χαρακτηριστικό του ιδρύματος είναι η “εξωστρέφεια”.
Ακολούθησε ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Φώτιος Κανέλλος που έκανε μια πολύ αναλυτική ανάδειξη του ιδρύματος των προγραμμάτων σπουδών, των εγκαταστάσεων, των δυνατοτήτων για έρευνα, εκπαίδευση, ψυχαγωγία. «Το Πολυτεχνείο είναι ένα μικρό, ώριμο και δυναμικό Πανεπιστήμιο με μια ξεκάθαρη αποστολή. Να εκπαιδεύει άρτια καταρτισμένους νέους μηχανικούς, να επιδιώξει την αριστεία στην εκπαίδευση και στην έρευνα, να δημιουργεί προς όφελος της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Κανέλλος
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του αντιπρύτανη στον επαγγελματικό βίο των αποφοίτων του Πολυτεχνείου υπογραμμίζοντας ότι πολλοί εξ’ αυτών εργάζονται για μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, άλλοι πάλι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους επιχειρήσεις ενώ αρκετοί από αυτούς ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα.
«Συνολικά έχουμε δώσει στην κοινωνία 7.000 μηχανικούς, 2.200 μεταπτυχιακά διπλώματα και 404 διδακτορικά» κατέληξε.
«Τα παιδιά πολλές φορές δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, πως να το κάνουν, μπερδεύουν τις λέξεις του “τι μπορώ και τι θέλω”» επισήμανε ο κ. Νεκτάριος Καλφάκης, γραμματέας της “Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης” προσθέτοντας πως βασικός στόχος των σεμιναρίων που κάθε χρόνο διοργανώνει η “Ένωση” είναι να ενημερωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι υποψήφιοι .
Ο “παρατηρητικός” Μιχαήλ Λαμπαθάκης στο podcast των “Χ.ν.”