Θέματα υποδομών και ανάπτυξης κυριάρχησαν στην ενημερωτική συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη, στο πλαίσιο τακτικών επαφών που έχει με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ως επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Κισσάμου μετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης, Γιάννης Κελαϊδής, Σπύρος Μαυροδημητράκης, ενώ τον κ. Μαρκογιαννάκη συνόδευε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κισσάμου Γιώργος Καρτσωνάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκε για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομών που σχεδιάζονται και εκτελούνται στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να συζητήσει και άλλα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.
Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν διεξοδικά ήταν η νέα χάραξη του ΒΟΑΚ και ιδιαίτερα η προοπτική παρακαμπτήριας οδού από και προς το κέντρο του Καστελίου, όπως και οι εργασίες για την παράκαμψη των Τοπολίων. Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε την ανάγκη ο νέος αυτοκινητόδρομος να εξυπηρετεί όλους τους Κρητικούς, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα δούμε τον σχεδιασμό να γίνεται πραγματικότητα από τη μία άκρη του νησιού έως την άλλη. Για το ζήτημα των Τοπολίων επισήμανε τη αξία του έργου για τους κατοίκους, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα της εναπόθεσης των χωμάτων από τις εκσκαφές για να προχωρήσουν οι εργασίες.
Ο κ. Μυλωνάκης ενημέρωσε ακόμα τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για τις θετικές εξελίξεις σε ό,τι σχετίζεται με τις σχολικές υποδομές, την επιλογή αναδόχου για το κλειστό κολυμβητήριο Κισσάμου αλλά και για το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της πόλης το οποίο είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Μαρκογιαννάκης με τη σειρά υπογράμμισε την αξία των έργων που γίνονται αυτή την περίοδο και τα οποία αποδεικνύουν στην πράξη ότι η Κρήτη αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα της αξιοποίησης των εμβληματικών παραλιών της Κισσάμου, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισήμανε ότι η προστασία του οικοσυστήματος και του φυσικού κάλλους αλλά και ο δημόσιος χαρακτήρας κάθε έκτασης αποτελούν κριτήρια αξιολόγησης κάθε αναπτυξιακής πρότασης.