Σύσκεψη με αγρότες του χωριού των Ασιτών πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ο Μανώλης Συντυχάκης άκουσε τα προβλήματα των αγροτών, τόσο των παραγωγών του λαδιού, της αμπελοκαλλιέργειας όσο και των κτηνοτρόφων. «Οι αγρότες εξέφρασαν την οργή τους για το κόστος παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευθεί σε όλα τα εφόδια, το πετρέλαιο που κάνει δυσβάσταχτη την καλλιέργεια και την επιβίωση και τους διώχνει από τα χωράφια τους. Ιδιαίτερα τόνισαν τον εμπαιγμό που βιώνουν από το 2014 και έπειτα, από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας στην συνέχεια, σε σχέση με την είσοδό τους στη φόρμα 6, που προέβλεπε την μεταβίβαση των δικαιωμάτων της αγροτικής γης στους νέους αγρότες. Επίσης, εκφράστηκε έντονη ανησυχία σχετικά με την ακρίβεια και τον δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει έρθει».
Όπως σημειώνεται, ο Μανώλης Συντυχάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις παρεμβάσεις του Κόμματος στη Βουλή για τους βιοπαλαιστές αγρότες. «Τους κάλεσε να βάλουν στην άκρη όλες αυτές τις φωνές που τους καλούν να αναθέσουν τη λύση των προβλημάτων τους σε επίδοξους σωτήρες με λύσεις που θα προκύψουν από την κυβερνητική εναλλαγή και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες, με πρώτο σταθμό την απεργία της Τετάρτης, μαζί με τους εργάτες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τις γυναίκες. Τόνισε πως η μόνη διέξοδος σήμερα απέναντι σε όλα αυτά είναι η οργάνωση τους, η δημιουργία Αγροτικού Συλλόγου που θα διεκδικεί κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, κατάργηση του αντιλαϊκού πλαισίου του ΕΛΓΑ και πλήρη αποζημίωση των ζημιών, μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο και τα καύσιμα και θα απαιτήσει μέτρα από την κυβέρνηση ενάντια στην ακρίβεια».
Τέλος, επισημαίνεται πως ο βουλευτής «ανέδειξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου με τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της κοινωνικής παραγωγής, την κοινωνική ιδιοκτησία, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία θα μπορεί ο αγροτοκτηνοτροφος να ικανοποιήσει τις ανάγκες του».