«Το εργοστάσιο της ΒΙΟΧΥΜ στα Παχιανά δεν λειτουργεί αλλά μέσα σε αυτό υπάρχουν αποστραγγιστικά χαντάκια γεμάτα χόρτα, το ίδιο και ο γύρω χώρος. Αν δεν καθαριστούν, με μια δυνατή μπόρα τα ισόγεια των γειτονικών σπιτιών κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν…» μας ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής. Η διοίκηση της ΒΙΟΧΥΜ θα πρέπει να δει το ζήτημα και να δράσει άμεσα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.