Το ταξίδι της ΕΑΓΜΕ στον κόσμο των ορυκτών μέσω της δημιουργίας συλλογών μοντέλων LEGO® μόλις ξεκίνησε!
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τον Ιταλό Dario Del Frate, λάτρη της γεωλογίας και εμπνευστή της ιδέας για την κατασκευή μοντέλων ορυκτών με LEGO® για εκπαιδευτικούς σκοπούς, επισφραγίστηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο.
Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία της επίσημης ιστοσελίδας της LEGO IDEAS (https://ideas.lego.com) για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν οι αναγκαίοι 10.000 ψήφοι αποδοχής και έτσι η LEGO® εκκινεί τις απαραίτητες διαδικασίες για να παραχθεί το εν λόγω Mineral Set. Σκοπό της ΕΑΓΜΕ και του Ιταλού σχεδιαστή αποτελεί να φέρουν τα ορυκτά και τη γεωλογία στην καθημερινότητά μας, μέσα από ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια παγκοσμίως.
Σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν, ο Dario Del Frate δημιούργησε ένα ακόμα μοναδικό μοντέλο ορυκτού. Η διαφορά όμως είναι πως το φυσικό δείγμα θα αποτελεί και έκθεμα της μόνιμης έκθεσης του νέου Εθνικού Γεωλογικού Μουσείου της ΕΑΓΜΕ, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το προσεχές διάστημα. Μαζί, το φυσικό και το LEGO® μοντέλο του ορυκτού (Τουρμαλίνης ποικ. Σορλίτη), θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νέου μουσείου και θα σας περιμένει να το ανακαλύψετε!
Η ΕΑΓΜΕ έχει θέσει ως όρο η παραγωγή να έχει τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσανατολισμό της ιδέας και η συλλογή βασίζεται και στα εκθέματα ορυκτών που υπάρχουν στο μουσείο της. Πέρα από κάθε αμφιβολία η συνεργασία αυτή συντείνει στη γενικότερη προσπάθεια εξωστρέφειας της Αρχής αλλά και στη δυνατότητα προβολής της ταυτότητας και του έργου της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο της Αρχής αποτελεί έναν από τους εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς προορισμούς του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, καθώς προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανακατασκευής του ώστε πολύ σύντομα να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ανάδειξη της έκτασης του γεωλογικού πλούτου και της γεωλογικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία»