«Το όμορφο είναι όμορφο
και που το κάνει γεια του
και που το δει και δεν το πει
χαράμι του που το ’δε».
Ο Νίκος Σταμ. Μπολάκης παρουσίασε στο χωριό του Νεροκούρου, στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου, την εργασία του σε πίνακες ψηφιδωτού με την εξής ιδιαιτερότητα.
Σμίλεψε κομματάκια μαρμάρου σε μεγέθη χιλιοστών!, τα οποία έπαιρνε από εκεί που τα πετούσαν τα μαρμαράδικα, τα οποία ήταν επιζήμια για το περιβάλλον και ο Νίκος με την τέχνη του τα παρουσίασε χρήσιμα και όμορφα. Με δεξιοτεχνία μεγάλη και υπομονή τα τοποθετούσε στην επιφάνεια της εικόνας που είχε σχεδιάσει και το αποτέλεσμα άξιο θαυμασμού και επιβράβευσης.
Και για παράδειγμα, στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου σε διαστάσεις 1 μ. επί 0,60 εκατοστά τοποθέτησε 52.000 ψηφίδες και για τα δε χρώματα του κάθε σχεδίου πάλι από μάρμαρο χρωματιστό γίνονταν.
Για δε τα παιδάκια με το αλφαβητάριο, τι πιο ωραίο, το μεγαλείο της αθωότητας. Είναι τα πρώτα τους βήματα στο βιβλίο, είναι τα πρώτα τους βήματα στην απόκτηση γνώσεων. Στα παιδιά μας, στα παιδιά όλου του κόσμου, να ευχηθούμε να βλέπουμε αυτή την εικόνα.
Και με αυτό τον τρόπο ο Νίκος Μπολάκης, μετά που πήρε τη σύνταξή του, βρήκε τρόπο να αφήσει έργο, όπου δούλεψαν τα χέρια του και το μυαλό του σε τέχνη ακριβείας και αρμονίας, άξιο παραδειγματισμού.