“Εκπλήξεις και απορίες”(!) προκάλεσαν στο Μ.Μαξίμου οι συζητήσεις του κ. Π. Καμμένου στο επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ, που είχε με τους αξιωματούχους σε επίπεδο Υπουργών Αμυνας. Ισως να πρόκειται για μια πράξη, που δεν συνάδει με την πρακτική πολιτικών συμμαχιών. Ηλεκτρίστηκε η ατμόσφαιρα, δυσκολεύοντας τις σχέσεις των δύο συγκυβερνώντων με τα περί εναλλακτικής λύσης σε περίπτωση που δεν θα προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών υπαιτιότητι της άλλης πλευράς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Καμμένος παρουσίασε την ανάγκη δημιουργίας ενός βαλκανικού αμυντικού συστήματος. Εναν άξονα προς τα Βόρεια, που θα περιλαμβάνει Βουλγαρία, Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία, αυτή δεν είναι στο ΝΑΤΟ, υπό την αιγίδα των Αμερικανών, να εγγυάται την ασφάλεια της FYROM. Είπε ο κ. Καμμένος: «Εχουμε φτάσει σε περίοδο, που υπάρχουν νέα είδη απειλών, όπως ο ιντερνετ-πόλεμος. Υπάρχουν και οι δορυφορικές πληροφορίες και άλλα μέσα που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ και με την παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην αμυντική μας πολιτική». Απώτερος στόχος είναι, να εξασφαλισθούν εκτός απ’ τα γεωπολιτικά συμφέροντα και τα Βαλκάνια «με τρόπο που θα τα θωρακίζει από τη ρωσική διείσδυση». Ξαφνιασμένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης για τις δραστηριότητες του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ. Οτι δηλαδή, απ’ τις συναντήσεις με τον ομόλογό του Τζέιμς Μάτις και τον υφυπ. Αμυνας επί θεμάτων Ευρώπης Γουέλς Μίτσελ ήρθαν στη δημοσιότητα προτάσεις του για επέκταση αμερικανικών βάσεων και σε άλλα σημεία της χώρας, που “θολώνουν” την ελληνική θέση διεθνώς κάτι που προσφέρεται για εκμετάλλευση από παντού. «Περιμένω» είπε ο κ. Βούτσης, «να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να καταλάβουμε τι εννοεί»(!)
Μεγαλοστελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν, ότι τέτοιο θέμα που πρότεινε ο κ. Καμμένος δεν συζητήθηκε στο Υπ. Συμβούλιο. Ως εκ τούτου δημιουργείται νεφελώδης κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθόσον ο υπ. Αμυνας επεμβαίνει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τούτο δεν είναι το καλύτερο για τη χώρα, τη στιγμή που προετοιμάζεται ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.
Λέγεται, ότι ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε κατόπιν απολογητικός. Οταν ο πρωθυπουργός με πρωτοβουλία του, ζήτησε τηλεφωνικές εξηγήσεις, απάντησε, ότι οι δηλώσεις του έγιναν σε πλαίσιο συζητήσεων με τους συνομιλητές του, χωρίς νά ’χουν κάποια επισημότητα και ότι «εξέφρασε προσωπικές ή κομματικές απόψεις».
Ο κ. Καμμένος μπορεί να δείχνει αυτεξούσιος και να επιμένει κάθε φορά, που του δίδεται η ευκαιρία στην αμετακίνητη θέση του, όσον αφορά την απαράδεκτη και “κακή” Συμφωνία των Πρεσπών αλλά στην πολιτική όλα παίζονται. Η αγαστή συνεργασία των δύο ανδρών επί 4 χρόνια αποκλείει το ενδεχόμενο να πήρε πρωτοβουλίες ο κ. Καμμένος μονομερώς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα δημιουργήσει τεταμένες σχέσεις μεταξύ των. Τούτο ενισχύει την άποψη, ότι υπήρξαν συμπεφωνημένες οι κινήσεις Καμμένου στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα για μελλοντικές κινήσεις. Στο παρασκήνιο εκφράζεται η υποψία, ότι όλη η ιστορία είναι μια χειρονομία καλής θελήσεως της κυβέρνησης προς τις ΗΠΑ προσδοκώντας ανταλλάγματα ώστε τυχόν αποτυχία να μην τη χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο “ταραξίας” Καμμένος! Το μέλλον θα δείξει.
Αξιότιμε κύριε,οι διεθνείς σχέσει είναι ένα επικίνδυνο τερρέν για παιχνιδάκια και παραγωγή σανού πρός εσωτερική κατανάλωση.Η εντύπωση που μένει στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι ότι η χώρα μας έχει τινάξει το πρωτόκολλο και τα ειωθότα στον αέρα.΄Εχουμε Υπουργό Εθνικής Αμύνης σε ρόλο Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ ,ο οποίος θά έπρεπε να σιωπά ,διότι ως γνωστόν οι Υπουργοί Αμύνης αν μιλήσουν μιλάνε τελευταίοι ,όταν έχει εκλείψει κάθε άλλη δυνατότητα συνεννόησης και έχουν τον λόγο οι ένοπλες δυνάμεις,με τις οποίες συμπαρατάσσονται οι πάντες και δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην επιβίωση του ΄Εθνους.Στα κανονικά κράτη οι επαφές του Υπουργού Αμύνης γίνονται κεκλεισμένων των θυρών,συνήθως δεν ανακοινώνεται το αντικείμενο της συζήτησης η δημοσιεύονται άλλα αντ΄άλλων για τους γνωστούς λόγους.Το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στην πατρίδα μας με σοβαρότατα θέμα την γελοιοποιούν και την εκθέτουν σε μια περίοδο που η έξωθεν καλή μαρτυρία είναι απολύτως απαραίτητη για τις επιδιώξεις μας στο οικονομικό ,ενεργειακό,γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό πεδίο.Η σχιζοφρένεια που επικρατεί αναλαμβάνοντας τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου στα Βαλκάνιο,ότι πρέπει σώνει και καλά να τα βάλουμε με την Ρωσία,ξεπερνά κάθε διπλωματική λογική και δεν θα μας βγεί, για άπειρους λόγους,σε καλό…..Με εκτίμηση