Τελικά ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα. Η Ελλάδα παίζει το στοίχημα του Μαΐου. Αναθάρρησαν οι κ.κ. Σταϊκούρας και Σκυλακάκης στο Υπουργείο Οικονομικών με την υποχρέωση της ύφεσης στο 8%, καθώς το περασμένο Φθινόπωρο είχαν κατεβάσει μαύρες πλερέζες και είχαν υιοθετήσει τις δυσμενέστερες ευρωπαϊκές προγνώσεις για ύφεση της τάξης του 10,5%. Το 2020 στην Ελλάδα. Δεν τους αδικώ τους Υπουργούς.
Η Ελλάδα έβγαινε από μια μεγάλη οικονομική περιπέτεια – πριν την πανδημία, τα αιτήματα των κλάδων ήταν πολλά και ευτυχώς τα ικανοποίησαν όλα μέχρι στιγμής.
Θεωρώ ότι στον βαθμό που ομαλοποιηθούν, κατά κάποιον τρόπο, οι οικονομικές συνθήκες θα μπορέσουμε να “κερδίσουμε” πόρους και δημοσιονομικό χώρο και όλα θα κριθούν από το πώς θα σχεδιάσουν την αντεπίθεση της ελληνικής οικονομίας.
Γι’ αυτό εκτιμώ ότι η στρατηγική για τα covid-free νησιά, το υγιειονομικό διαβατήριο, αλλά και η διάθεση των Ευρωπαίων και των Ισραηλινών να ταξιδέψουν μετά από μια τόσο μεγάλη ψυχολογική περιπέτεια ίσως μας βοηθήσουν να πιάσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί.
Την στρατηγική για τα covid-free νησιά της Ελλάδας αντελήφθη πρώτη με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα, η Ιταλική εφημερίδα CORRIERA DE LA SERRA.
Προσέξτε, όμως, τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά σοβαρά γιατί εμάς και την κυβέρνηση την αφορά η Κρήτη, που είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στην Κρήτη, λόγω του ελκτικού προορισμού και των κορυφαίων υποδομών που υπάρχουν στο νησί.
Το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει ότι «Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα πετύχει».
Αισιοδοξώ όσο και ο πρωθυπουργός, ότι ο σχεδιασμός θα αποδώσει.
Ωραιοποιημένη η άποψη σας κύριε Ουντράχη!
Είμαστε από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και από τις λιγότερο παραγωγικές!
Αν πάτε σε ένα κατάστημα για κατοικίδια θα δείτε ότι όλα σχεδόν τα είδη είναι εισαγώμενα!
Το κρέας το εισάγουμε σχεδόν στο 50%!
Τα πράγματα δυστυχώς είναι χειρότερα από ότι νομίζουμε.