Αύριο Τετάρτη στις 19:00, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο) θα διεξαχθεί ο τελικός του διαγωνισμού “Η Τάρτα με άρωμα Κρήτης” που διοργανώνει ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδας.
Στον τελικό θα διαγωνιστούν οι 10 νικητές του πρώτου γύρου και συγκεκριμένα:
Νικητές για την αλμυρή τάρτα στον πρώτο γύρο (ανά σχολή) είναι οι:
– Ειρήνη Κλιναυτάκη (ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360),
– Γιώργος Σταματάκης (ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ)
– Ελένη Ντεβα (Δ.ΙΕΚ ΑΠΟΚΩΡΟΝΟΥ)
– Γιώργος Αγγελάκης (HÔTELIER EDUCATION)
– Μπραουδάκη Γεωργία (Δ.ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ)
Νικητές για τη γλυκιά ταρτα στον πρώτο γύρο (ανά σχολή) είναι οι:
– Στεφανάκη Δήμητρα (ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360)
– Άρης Παπαδομανωλάκης (ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ)
– Κυριακή Σταθάκη (Δ.ΙΕΚ ΑΠΟΚΩΡΟΝΟΥ)
– Σπυριδούλα Σπυριδάκη (HÔTELIER EDUCATION)
– Θηρεσία Μόρκου (Δ.ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ )
Στον τελικό η κριτική επιτροπή θα έχει 4 καταξιωμένους επαγγελματίες, τον chef Stéphane Jakic, καθηγητής στη σχολή Ferrandi Paris, τον chef Jean Marie Hoffman, chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, τον chef pâtissier Στέλιος Παρλιάρος από τις Γλυκές Αλχημείες, και τον chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος και Brand Ambassador Valrhona.
Επίσης στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Καλογερής Νίκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Χανιά Κατερίνα Καστρινάκη-Γελασάκη και η πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων Στέλλα Κουτσουπάκη
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό που θα μπορέσει να δει τις δημιουργίες των εκκολαπτόμενων μαγείρων και ζαχαροπλαστών.
Στο τριήμερο του πρώτου γύρου του γαστρονομικού διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά 52 σπουδαστές από τις 5 σχολές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης του νομού Χανίων.