Tο τεστ Π.Α.Π., γνωστό το κάνουν οι γυναίκες για να προλάβουν πιθανό καρκίνο.
Το τεστ πατρότητας D.N.A. το κάνουν οι άντρες για να σιγουρευτούν ότι ο γιος τους είναι δικός τους και όχι του κουμπάρου τους.
Το τεστ ευφυΐας IQ επίσης γνωστό το κάνουν όσοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι όντως ευφυείς, μιας και δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο.
Αυτό το καινούργιο τέστ θα μας ΣΟΚάρει! Το επινόησε μια ομάδα επιστημόνων τους οποίους θα αναφέρω κατά σειράν. Θα εξηγήσω βέβαια και τα αρχικά του τεστ.
Συνειδητοποίηση – Ολοκλήρωση – Καταξίωση.
Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι, η ομάδα επιστημόνων απαρτίζεται από τους κάτωθι: Ανασφάλεια, Φόβος, Θυματοποίηση.
Κατόπιν μακροχρόνιας έρευνας και στατιστικών δεδομένων η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δηλώνει:
Δεν χρειάζεται να πάτε σε γιατρό, περιμένετε να πάτε στα πενήντα σας για να δείτε.
1) Τι είστε σήμερα για να καταλάβετε τι κάνατε στο παρελθόν.
2) Τι κάνετε σήμερα για να δείτε πώς θα είστε στο μέλλον.
Εν κατακλείδι: Συνειδητοποιείς. Αν ολοκληρώθηκες, αν καταξιώθηκες.
Τα επί σειρά ετών πειράματα, έδειξαν ότι: Κάπου εκεί στα πενήντα και κάτι έρχεται η ανασφάλεια και σε ρωτά: Δημιούργησες τις προϋποθέσεις για να μην είσαι μόνος; Για να έχεις τροφή και στέγη για τα επόμενα πενήντα; Δημιούργησες τις προϋποθέσεις για να έχεις αγάπη, συντροφιά και καλή υγεία;
Έρχεται μετά ο φόβος μαζί με το γιο του τον πανικό και σε ρωτά. Τι θα κάνεις τώρα; Τι θα συμβεί; Τι σε περιμένει καημένε μου; Έρχεται με τη σειρά της και η θυματοποίηση και σε βουλιάζει. Σου έχει έτοιμο το άλλοθι: Πως είσαι θύμα των περιστάσεων, πως ο μόνος που δεν φταις καθόλου είσαι εσύ. Όπου να ‘ναι θα σε κάνει και ήρωα που άντεξες. Σε καθησυχάζει αλλά ξανάρχεται η ανασφάλεια, να και ο φόβος με τον πανικό. Τώρα, τι γίνεται; Έχεις μισή ζωή ακόμα. Ποιο είναι το αντίδοτο; Για να συνειδητοποιηθείς, να ολοκληρωθείς, να καταξιωθείς, εν ολίγοις, να ξέρεις τι κάνεις, γιατί το κάνεις, τι θα ‘χεις να κερδίσεις. Αυτό πάει να πει συνειδητοποίηση. Να ολοκληρωθείς που πάει να πει να νιώθεις γεμάτη τη ψυχούλα σου και ανάλαφρη την καρδούλα σου. Να καταξιωθείς, δηλαδή να ‘χεις εκπληρώσει το σκοπό σου και να νιώθεις ενεργό και χρήσιμο μέλος στην κοινωνία. Υπάρχει θεραπεία; Την υπέρταση τη ρίχνεις με χάπια; Τη χοληστερίνη, τη ρυθμίζεις με σωστή διατροφή. Όλα ρυθμίζονται. Με τη συνειδητοποίηση, την ολοκλήρωση και την καταξίωση, τι γίνεται που έχουν και οδυνηρά συμπτώματα; Τα γνωστά. Την ανασφάλεια, το φόβο, και τη θυματοποίηση. Ο κορυφαίος επιστήμων η γνώση, βεβαιώνει ότι: Εκτεταμένες έρευνες έδειξαν πως αυτό. το σύνδρομο θεραπεύεται με τη μέθοδο της ομοιοπαθητικής. Όταν συνειδητοποιείς ότι έγινες πενήντα και δεν ολοκληρώθηκες και δεν καταξιώθηκες, απλά, απλούστατα συνειδητοποιείς από δω και πέρα τι θέλεις, τι μπορείς, πώς μπορείς. Και αν είσαι πολύ πριν τα πενήντα, φροντίζεις να συνειδητοποιήσεις τι είσαι, τι θέλεις και γιατί. Πριν φτάσεις στα πενήντα και σε βασανίζουν τα γνωστά συμπτώματα. Να προλάβεις. Η γνώση θέλει συνειδητότητα, είναι το χάπι και είναι χάπι – εντ. Τουτέστιν ευτυχισμένο τέλος.
Εικοσάρηδες: Προσοχή!
Τριαντάρηδες: Υπομονή!
Πενηντάρηδες: Κουράγιο και Προσπάθεια!
Ογδοντάρηδες: Ό,τι έγινε έγινε!
Κατοστάρηδες: Μπράβο σας, πήρατε εγκαίρως το χάπι!
*Η Νανά Μπακόλα
είναι μέλος της λογοτεχνικής παρέας