Απάντηση στο αίτημα που διατυπώνει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, για «έναν ή δύο βουλευτές περισσότερους», δίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας: «Με 151 και 152 βουλευτές δεν θα έχουμε σταθερότητα».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο επικεφαλής του Ποταμιού τάσσεται υπέρ ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης που θα παίρνει αποφάσεις. Παράλληλα, ζητά ενίσχυση του Ποταμιού: «Με 10%, το Ποτάμι θα ακουστεί».
Οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης «πολύ φοβάμαι ότι στο μυαλό τους έχουν ξανά μια λάθος κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας κάνει συνεχώς αυτοκριτική για τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε και εκεί που θα περίμενε κανείς να βάλει μπροστά 4-5 νέα πρόσωπα, έκανε λίστες ξανά με τους ίδιους. Τα ίδια και ο κ. Μεϊμαράκης. Τον ρωτάμε συνεχώς με ποιους θα κυβερνήσει αλλά αρνείται να μας απαντήσει. Οι υπουργοί του, αν και εφόσον κερδίσει, θα είναι οι υπουργοί του Σαμαρά; » σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης και προσθέτει: «Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς που θέλει, αλλά ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει».
Ερωτηθείς για τη δική του πρόταση, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει: «Αυτό που προέχει είναι μια πολιτική συμφωνία των κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο Τσίπρα. Μια αυτοδέσμευση ότι δεν θα συνεχίσουμε να γκρεμίζουμε. Οτι δεν θα βγούμε όλοι στα χαρακώματασε μια άγονη αντιπαράθεση μόνο για μικροκομματικούς λόγους. Ο τόπος θέλει σταθερότητα».
Παράλληλα, για το ζήτημα της κυβέρνησης υπογραμμίζει: «Το θέμα είναι να έχουμε μια κυβέρνηση που αποφασίζει. Όχι μια κυβέρνηση που κανείς δεν κάνει τίποτα και όλοι είναι εφησυχασμένοι γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία του 51%. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει αν δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή. […] Με 151 και 152 βουλευτές δεν θα έχουμε σταθερότητα».
Σχετικά με τους στόχους του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τον κόσμο να σκεφτεί εάν είναι ευχαριστημένος από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή μήπως θέλει να βάλει στο «παιχνίδι» έναν νέο παίκτη. Ο ίδιος σημειώνει ότι με ένα μεγαλύτερο ποσοστό, με 10%, το Ποτάμι θα αναγκάσει τα κόμματα εξουσίας να το ακούσουν.
«Δεν είναι ώρα για ψήφους διαμαρτυρίας και χαβαλέ» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.