Το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ με ανακοίνωση του «χαιρετίζει τη μαζική παρουσία των εργαζομένων ΠαΓΝΗ, Βενιζελείου, Γ.Ν. Χανίων και Γ.Ν. Ρεθύμνου καθώς και το σωματείο συνταξιούχων του δημοσίου στην κινητοποίηση για τη φιέστα του υπουργείου». Επίσης καταγγέλλει «την ηγεσία του υπουργείου που προσπάθησε να σκιάσει την διαδήλωση των υγειονομικών εργαζομένων με την παρουσία των ΜΑΤ. Όλοι οι εργαζόμενοι διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ηγεσία του υπουργείου τον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ της ΟΜΗΡΙΑΣ, της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ».
Στην ανακοίνωση του Δ.Σ.του Σωματείου που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας κ.κ Βρύσαλης Δημήτρης και Κοκοβάκης Γρηγόρης, αναφέρεται ότι: «το εξουθενωμένο υγειονομικό προσωπικό που αντέδρασε σήμερα σε μια συμβολική κινητοποίηση δεν θα γίνει χειροκροτητής της κυβερνητικής πολιτικής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις, για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία».
Επίσης, επισημαίνεται ότι: «ο αναπληρωτής υπουργός όταν υποχρεώθηκε από τους εργαζόμενους να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του υπουργείου, προκλητικά ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν βγάζει κόσμο από το σύστημα υγείας άλλα βάζει». Είπε εν γνώση του ψέματα, αφού ήδη απολύθηκαν εργαζόμενοι στη φύλαξη, εργαζόμενοι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και μπλοκάκι, κ.α. Ελάχιστες είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ διευρύνεται το πλήθος των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (περίπου 600 συνολικά). Προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά, συστηματική είναι η εκμετάλλευση της δουλειάς εκατοντάδων νέων παιδιών (η μαγιά των αυριανών συναδέλφων μας).
Ο αναπληρωτής υπουργός σκόπιμα προβάλει ως νέες προσλήψεις την μετατροπή των εργολαβικών σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, ώστε να δείχνει ότι έχει φέρει νέο προσωπικό. Σε ποιες προσλήψεις αναφέρεται αφού οι διπλοβάρδιες συνεχίζονται, χρωστούνται άδειες στο προσωπικό και οι εργαζόμενοι, πολλές φορές, υποχρεώνονται να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα; Είναι τόσο η ισορρόπηση του συστήματος που στο ΠαΓΝΗ (όπως σε όλη την Κρήτη) είναι κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Τα κενά στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι 2.000».
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι: «σύμφωνα τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012, μόνο στο ΠαΓΝΗ οι κενές οργανικές θέσεις όλων των κατηγοριών είναι 645. Είναι κοροϊδία να λέγεται ότι ενισχύθηκε το σύστημα με εργαζόμενους και γιατρούς ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ και να ετοιμάζονται παράλληλα να δουν την πόρτα της εξόδου δεκάδες άλλοι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση και η υποχρηματοδότηση έχουν χτυπήσει κόκκινο. Συγκεκριμένα οι κενές οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι 300, στη διοικητική 140, στην τεχνική 40 και στην ιατρική 70 ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι που λείπουν με μετατάξεις ή σε μακροχρόνιες άδειες είναι 100 άτομα».
Τέλος, το σωματείο εργαζόμενων γνωστοποιεί πως το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις « για να μην χάσει κανείς την δουλειά, για να μετατραπούν τώρα οι συμβάσεις σε αορίστου, για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους».