Εφυγε από τη ζωή μία σημαντική προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης, αντιστασιακός και πρωτεργάτης της τοπικής ανάπτυξης στ΄Ανώγεια, ο Γιώργος Κλάδος σε ηλικία 94 ετών.
Ο Γιώργος Κλάδος εξελέγη και υπηρέτησε δήμαρχος Ανωγείων για 5 θητείες, από το 1965 ως το 1990, με εξαίρεση τα χρόνια της δικτατορίας, η οποία τον απέλυσε αμέσως, το 1967 και τον οδήγησε για 5 χρόνια στην παρανομία.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον θάνατο του Γιώργου Κλάδου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ σε δήλωση του αναφέρεται στην προσφορά και το έργο του οραματιστή Δημάρχου, πρωτεργάτη της τοπικής ανάπτυξης, και ότι ο ίδιος αποχαιρετά ένα μεγάλο δάσκαλο.
Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στη δήλωση του αναφέρει: «Ο θάνατος του Γιώργου Κλάδου αφήνει φτωχότερη την Αυτοδιοίκηση. Ο Γιώργος Κλάδος υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης, οραματιστής Δήμαρχος και πρωτεργάτης της τοπικής ανάπτυξης της περιοχής των Ανωγείων αλλά και ευρύτερα του Μυλοποτάμου με την ίδρυση του «ΑΚΟΜΜ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ». Σε καιρούς δύσκολους ο Γιώργος Κλάδος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων βγαίνοντας πάντα νικητής. Τα Ανώγεια αλλά και η Κρήτη ολόκληρη, όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διδάχθηκαν από το έργο του, πήραν δύναμη από την αποφασιστικότητά του να πάει μπροστά ο τόπος τους. Προσωπικά αποχαιρετώ ένα μεγάλο δάσκαλο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κλάδου ας είναι αιωνία η μνήμη του».
Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων στην είδηση του θανάτου του Γιώργου Κλάδου, ο οποίος υπήρξε επί χρόνια Δήμαρχος Ανωγείων.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για την απώλεια του Γιώργου Κλάδου, τέως Δημάρχου Ανωγείων. Ο Γιώργος Κλάδος ήταν για όλους τους Δημάρχους της Κρήτης αλλά και της Χώρας, ένας Πρύτανης της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας άνθρωπος που σε περασμένα χρόνια έβλεπε πολύ μπροστά, ακόμα και από την τωρινή εποχή, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε της Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και βοήθησε πάρα πολύ τον Δήμο του να πάει μπροστά. Δεν είναι τυχαίο που τα Ανώγεια έχουν αυτήν την ανάπτυξη προς αυτήν την σωστή κατεύθυνση και δεν ειναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι τα Ανώγεια από την εποχή του έχουν γίνει ένα σημείο αναφοράς πολιτισμού που σέβεται την παράδοση και προχωράει και παραπέρα. Ο Γιώργος Κλάδος ήταν ένας δημοκράτης άνθρωπος, ένας πραγματικός αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος που υπεράσπιζε τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες του με πάθος και υπήρξε ένας πολύ αποτελεσματικός Δήμαρχος. Τα διδάγματα του και οι πράξεις αυτού του χαρισματικού ανθρώπου θα εμπνέουν την σκέψη και τις πράξεις μας».
Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι ο «Γιώργος Κλάδος ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ, υπήρξε μια από τις κορυφαίες μορφές της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, πρωτοπόρος σε ιδέες, οραματιστής, αντιστασιακός. Πήρε μέρος και πρωτοστάτησε σε όλους τους εθνικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του τόπου, τα τελευταία 65 χρόνια, συμμετείχε και πρωταγωνίστησε στους αγώνες για αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση, για περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Άνοιξε νέους δρόμους στους χώρους αυτούς και στήριξε και πλούτισε με τις ιδέες και τη δράση του κάθε προοδευτική προσπάθεια και κίνηση στον τόπο μας και τη χώρα.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του».