Τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή του ΚΚΕ, Συντυχάκη Μανώλη με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, κ. Μπορμπουδάκη πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση κατά την διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Συντυχάκης «ζήτησε ενημέρωση σε σχέση με την προετοιμασία της υγειονομικής περιφέρειας για την επιδημία του κορονοϊού και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τις προσλήψεις υγειονομικών, τις ΜΕΘ και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, την επάρκεια μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους που δίνουν τιτάνια μάχη με αυτοθυσία, μέσα στα νοσοκομεία, για να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή μας, τις άδειες ειδικού σκοπού σε υγειονομικούς που είναι ευπαθείς ομάδες και όσοι έχουν ανήλικα τέκνα.
Επιπλέον, ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης επάρκειας των τεστ για τον ιό στο δημόσιο σύστημα υγείας και την επιλογή της κυβέρνησης για «δωράκια» εκατομμυρίων στους κλινικάρχες για πραγματοποίηση των τεστ και τα κρεβάτια ΜΕΘ. Τέλος επεσήμανε την θέση του Κόμματος να ανακαλεστεί η εντολή για διεξαγωγή έρευνας του διοικητή του ΠΑΓΝΗ εναντίον του πρόεδρου του σωματείου των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.
Η Διοικήτρια υπερασπίστηκε την γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής, περί διαχείρισης της κατάστασης με το υπάρχον «γυμνό» σύστημα υγείας κάτι που επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ για την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και των διοικήσεων των ΥΠΕ για την ατομική ευθύνη και το «όλοι μαζί να ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση», υποβαθμίζοντας την κρατική ευθύνη που είναι η πρωταρχική, προσπαθώντας να κρύψουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες υγείας.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε για μία ακόμα φορά πως «όλοι μαζί» δεν μπορούμε να κάνουμε τις προσλήψεις υγειονομικών, να επιτάξουμε τον ιδιωτικό τομέα, να πάρουμε μέτρα πρόληψης και προστασίας, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα προστασίας των εργαζομένων.
Επεσήμανε πως οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που ούτε τώρα καλύπτονται (για παράδειγμα 220 προσλήψεις επικουρικών σε όλο το νησί όταν τα κενά είναι πάνω από 2000), για τις οποίες ευθύνεται η πολιτική συνολικά της ΕΕ, την οποία έχουν αποδεχτεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, η έλλειψη ανοικτών κλινών ΜΕΘ (μόλις μερικές δεκάδες σήμερα για όλο το νησί, 680.000 κατοίκων), η απαξιωμένη έως και ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η δυσκολία για την προμήθεια βασικών μέτρων προστασίας εξαιτίας του «πολέμου» που διεξάγεται στην παγκόσμια αγορά, από τις μεγάλες εταιρείες, αποδεικνύεται την αναγκαιότητα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Οι συνθήκες απαιτούν:
• Την πρόσληψη όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού.
• Να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό.
• Την προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι ίδιοι οι υγειονομικοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται εδώ και τώρα.
• Το άνοιγμα όλων των ΜΕΘ.»