Ενός λεπτού σιγή κράτησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στη μνήμη του δικηγόρου Σπύρου Λιονάκη (φωτ.) που έφυγε την περασμένη εβδομάδα από τη ζωή, έπειτα από δεκαετίες προσφοράς στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον.
Μένει πλέον, όμως, ο Δήμος Χανίων να τακτοποιήσει και την εκκρεμότητα με την προτομή του Νίκου Ξυλούρη, την οποία είχε χρηματοδοτήσει ο Σπύρος Λιονάκης, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να τη δει τοποθετημένη στον χώρο του Δημοτικού Κήπου, όπως είχε συμφωνηθεί.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.