Το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου στις 9.30 με τις καταθέσεις γιατρών και συμμαθητριών θα συνεχιστεί η δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη. Σήμερα μπροστά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εμφανίστηκε μια συμμαθήτρια της Στέλλας που χαρακτήρισε την 16χρονη «συνεσταλμένη και συγκεντρωμένη στους στόχους της, άριστη μαθήτρια».
Ακολούθησαν οι καταθέσεις της βοηθού νοσοκόμου βάρδιας του Νοσοκομείου Ρεθύμνης που υποστήριξε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες όταν έχουν να αντιμετωπίσουν περιστατικά μέθης, αλλά και η κατάθεση νοσηλεύτριας του χειρουργικού τμήματος .
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.