Γιορτή στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την ημέρα των Μουσείων.
Το Μουσείο λειτούργησε με διευρυμένο ωράριο 10 π.μ. – 8 μ.μ. και ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες του!
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα – έκπληξη ειδικά για τους μικρούς του φίλους με παιχνίδια & δραστηριότητες με γράμματα και φυσικά υλικά! Από τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 7:30 μ.μ. τα παιδιά θα “έπιασαν” τον… τυπογραφικό Μάη και έφτιαξαν ιδιαίτερα στεφανάκια με τη βοήθεια της δασκάλας θεατρικού παιχνιδιού Στέλλας Σκορδαρά.
Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.
Επίσης στις 6:30 μ.μ. έγινε και μια μεγάλη οργανωμένη ξενάγηση για τους… μεγαλύτερους φίλους του Μουσείου!
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.